Aktiviteter i Nordjylland

Oplevelser i Nordjylland

Når i besøger toppen af Danmark, så er der meget at lave i den smukke natur og på de drømmende strande. Området bugner af gode muligheder for at være aktive og for at få nogle gode timer sammen hele familien. Læs med herunder og få god inspiration til nogle af de aktiviteter og kulturelle tilbud, som I kan bruge ferien på. 

Sommerhuse
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Ferie for de aktive

Ferie er ikke lig med afslapning og solbadning for alle. Nogle vil gerne på en ferie, hvor de kan få rørt deres kroppe og igennem aktivitet komme tættere på det område, som de besøger. I toppen af Danmark er der aktiviteter for både dem, der kan lide at have fart og spænding, og for dem der gerne vil cykle en stille og rolig tur i de skønne omgivelser. Der er vind, skove, strande, klitlandskaber, cykelruter, åer og meget andet, som du kan udnytte til en aktiv ferie, hvor naturen bliver centrum, og du bliver en del af den. 

Det oplagte valg, når ferien går til havet, er en aktiv badeferie, der kan indeholde timevis af leg på stranden med blandt andet drageflyvning eller måske prøve kræfter med vandsport. Hvis du er øvet og knivskarp, så skal du søge mod det vilde Vesterhav, hvor du kan få en af de helt store oplevelser med bølger og masser af vind. Hvis du er nybegynder eller mangler at finpudse dine teknikker, så kan du med fordel søge mod øst til Kattegat, hvor vandet er roligere, og vindene er mere moderate. Uanset, så er der lagt i ovnen til en fantastisk ferie ved vandet, hvor der er alle muligheder for at være aktive enten sammen som familie eller måske alene, hvis resten af familien foretrækker den afslappede form for ferie. Ved vandet kan I også gå lange ture på alle årstider og blive fascineret af, hvordan vandet konstant ændrer sig, og i takt med ændrer på strand, klitter og andet omkring det. Det er en fortælling om de barske forhold, som naturen er udsat for især på Vestkysten. Ravjagt er utroligt populært, og det er en stor fornøjelse selv at finde et smukt stykke rav, som I kan tage med hjem som en souvenir fra jeres tur til toppen af Danmark. På stranden er der rig mulighed for at tage hesten med ned og lade den ride i fuld galop mod solnedgangen, eller i de tidlige morgentimer hvor stranden ligger lidt mere øde hen. Der er masser af plads til, at hesten kan få strukket sine ben, samtidig med at rytteren kan nyde det utroligt smukke landskab og den dejlige, friske nordjyske havluft. 

Er I mere til aktiviteter, hvor I har tørre fødder, så vrimler området med fede cykel- og vandreruter, hvor alle kan være med. Det kan være familien med børn, der pakker en god madkurv og begiver sig ud i områdets skove og klitlandskaber med cyklen, eller parret der ønsker at tilbagelægge mange kilometer på gåben. alle muligheder er åbne, og hvis I booker et sommerhus i Skagen eller omegn igennem os, så kan det danne den perfekte base for jeres aktive ferie, hvor I kan komme hjem om aftenen og få et dejligt bad, et lækkert måltid mad og en god nats søvn, inden aktiviteterne fortsætter dagen efter. Har I cykler med, så kan I nemt komme rundt til de forskellige vandreruter i området, og det er helt fantastisk at blive ét med naturen, og opleve den fra første række. I kan med fordel pakke fiskegrejet i tasken og hive fiskestangen over skulderen, da der er mange muligheder for at dyrke hobbyen: lystfiskeri. Nogle vil sige, at toppen af Danmark er lystfiskerens paradis, da det er muligt at fange stort set alle danskindfødte fisk som makrel, skrubbe, havørred, regnbueørred, torsk, gedde og mange flere. Det er sågar set, at der kan fanges tun ved Skagen. Hvis du er i besiddelse af et fisketegn, så kan du fiske i både åer, søer og hav, men undersøg reglerne for området, da det kan kræve et særligt dagskort også.

Er du golfinteresseret og vil gerne bruge nogle dage med det grønne græs under skoene, så er du kommet til det helt rigtige sted. I Nordjylland er der mange golfbaner, og uanset hvor du booker et feriehus hos os, så er du aldrig langt fra en skøn golfbane, hvor I kan gå nogle runder golf og nyde en kold fadøl ved klubhuset. Nogle af de golfklubber I kan besøge er Sæby Golfklub, Frederikshavn Golfklub, Sindal Golfklub, Hjørring Golfklub, Hirtshals Golfklub og Golfklubben Hvide Klit, som er godt fordelt i hele det område, som vi lejer sommerhuse ud igennem. En golfferie er en god måde at komme gode venner og familiemedlemmer ved, og er vejret godt, så kan I vente jer en dag fuld af sol og varme, og den sport som I elsker. Så pak golftasken i bilen, og kør afsted mod en fantastisk ferie med sport og hygge i fokus. 

Attraktioner

Lige så muligheder I har for at være aktive i Nordjylland, lige så mange muligheder har I for at besøge en lang række spændende, smukke og lærerige attraktioner, som kan glæde og underholde både børn og voksne. Som i resten af Danmark så er attraktionerne i toppen af Danmark fordelt på både inden- og udendørs lokationer, der hver især byder på en helt særlig oplevelse, og som er ideelle på forskellige årstider og i forskelligt vejr. Attraktioner som Den Tilsandede Kirke, Råbjerg Mile og Grenen er perfekte at besøge, når solen skinner fra en skyfri himmel, og vinden ikke er andet end en brise. Derimod er de mange kunstforretninger, værksteder og museer som Skagens Museum værd et besøg, hvis ikke vejret arter sig, som man kunne ønske. Nordjylland er fuld af fantastiske levn fra en tid, hvor krig hærgede, og på strandene langs Vestkysten kan de mange tyske bunkere beses og nogle af dem endda besøges - for eksempel ved Bunkermuseet i Hirtshals. Hvis der er en i familien, der er særligt historieinteresseret, så er de gamle bunkere et helt særligt syn, da der endda er rester af de møbler, der stod i bunkerne, da de blev forladt efter krigen i 1945. Hvis det er dyr, der er i høj kurs, så er der selvfølgelig også en lang række steder, I kan besøge, hvor I kan se og røre dyr og lære om de forskellige arter. En af de helt store attraktioner er Nordsøen Oceanarium, der byder indenfor til undervands oplevelse, der tager sit publikum igennem 7 forskellige destinationer i Nordsøen, hvor forskellige arter lever sit til daglig. I kan se de søde, legesyge sæler, klumpfisken, hajer og stimer af farverige og sjove fisk - der er oplevelser for store som små. 

Kunst og håndværk

Det er ingen hemmelighed, at det Nordjyske landskab og helt særlige lys altid har bragt kunstnere af forskellig art til det nordligste Danmark. De mest kendte er selvfølgelig Skagensmalerne, der samlede deres helt egen kunstnerkoloni og indtog Skagen med deres fantastiske penselstrøg og smukke skildringer af naturlandskaberne i området. Dog er der siden strømmet kunstnere til i en lind strøm, og det tæller alt fra sølv- og guldsmede, keramikere, strikkere og malerkunstnere. Alle benytter de naturen og området i deres arbejde, om det er at finde inspiration eller direkte bruge materialer fra for eksempel lokale får eller det smukke rav fra strandene. Der er mange dygtige ravhåndværkere rundt omkring i Nordjylland, der sidder i deres egne værksteder og arbejder med det gyldne materiale - og de gør det godt. Det er muligt at besøge flere af dem og købe et flot smykke eller andet håndværk med hjem som et minde om en dejlig ferie i toppen af Danmark.