Pinseferie på Toppen af Danmark

Hold din pinseferie på Toppen af Danmark

Pinsen balancerer lige der mellem forår og sommer. Her oplever I de sidste glimt af forårets forventningsglæde og de første øjeblikke af sommerens utallige solskinstimer. Hold jeres pinseferie på Toppen af Danmark og få en pinse, som I aldrig vil glemme.

Se vores udvalg af sommerhuse her
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Pinseferie - Den perfekte forsmag på sommeren

Foråret er spækket med helligdage, og her er pinsen den sidste I møder, før at sommeren for alvor overtager. En ferie i pinsedagene byder derfor ofte på det samme gode vejr år efter år, da det ligger på grænsen til juni og sommerens strandture og vaffelis. Med er tur i sommerhus i Nordjylland får I derfor en forsmag på, hvad I har i vente de næste måneder. I får samtidig det nordjyske lige før, startskuddet til højsæsonen lyder, og I har derfor Toppen af Danmark uden kampen om pladserne og de overfyldte gader. Synes I alligevel, at byen er for fyldt, så er naturen heldigvis ideel at søge tilflugt i. Her er alt sprunget ud, og den er lige til at indtage enten gennem vandreture eller på cyklen.

Miniferie i Pinsen

Har I svært ved at hive en hel uge ud af kalenderen? Så skal det ikke være nogen hindring for, at I alligevel kan besøge Nordjylland i pinsen. Med vores miniferier er det nemlig lige meget, om I tager 2, 3 eller 4 overnatninger. I går ikke på kompromis med hyggen og samværet af den grund. Og det er det vigtigste for en god ferie.

Hvad er pinsen?

Hvad er pinsen egentligt? Et spørgsmål som mange måske har stillet sig selv, hvilket er forståeligt nok. Pinse er, som mange andre helligdage, en del af den kristne kirke i Danmark. Pinsen kommer fra det nye testamente, og ligger på mange måder i forlængelse af påsken, der er den største højtid inden for kirken, hvor vi fejrer Jesus' genopstandelse. Pinsen finder hvert år sted 50 dage efter påske, og da påsken falder forskelligt, gør pinsen det samme. Vi kan opleve, at den falder i maj, og vi kan opleve, at den enkelte år først falder i juni. Det vi fejrer, når vi fejrer pinse, er, at Helligånden kom på jorden og gav Jesus' disciple ildtunger. På den måde kunne de prædike den kristne tro til alle sprog, og man kalder af samme grund pinsen for kirkens fødsel. I dag er de gamle traditioner dog røget lidt i baggrunden, og mange af os har opbygget vores egne.

Pinsesolen danser

At se pinsesolen danse over himlen er en fast tradition for mange. Faktisk er traditionen over hundrede år gammel og tog sin start hos borgerskabet i København. Siden har den spredt sig, og et af de bedste steder at se netop dette er i Nordjylland. Eksempelvis i Sæby eller i Skagen, hvor I kan se den stige op fra vandet i de tidlige morgentimer. Hvorfor I er vågne til den tid bestemmer I selv, nogen har holdt pinsefrokost hele natten, andre er stået tidligt op.

Lej et sommerhus i pinsen

På Toppen af Danmark finder I sommerhuse i alle størrelser, farver og former. Vil I stikke af hele familien, så skal I tage et kig på vores store sommerhuse. Her finder I pladsen til, at I kan boltre jer, som I vil. I kan bruge dagene sammen, eller I kan dele jer op, og gøre som I hver især har lyst til. Det vigtigste i vores store sommerhuse er dog, at de er udstyrede med et stort spisebord, hvor hele familien kan samles - måske til en pinsefrokost? Jagter I at kunne lade batterierne helt op, før at hverdagen begynder igen, så er det vores luksus sommerhuse, I skal holde et skarpt øje med. Er I på udkig efter en mere romantisk oplevelse, så har vi også mindre sommerhuse i træ, hvor I kan opleve hyggen foran brændeovnen. 

Ferielejligheder i pinsen

En ferielejlighed i pinsen er det valg, som du ikke fortryder. Her får I alt det, I har behov for, for at I får den bedste ferie. Her er der plads til, at familien kan være sammen, og samtidig har I alting inden for en lille radius, så I hurtigt og nemt kan komme rundt.

Passer pinsen ikke?

Passer pinsen ikke til din næste ferie? Eller er du nysgerrig på, hvilke andre ferier der er oplagte at holde på Toppen af Danmark? Så finder du meget mere lige her på vores inspirationsside. Her kan du læse om vinterferie, efterårsferie, nytårsferie og juleferie. Vi glæder os til at byde dig velkommen. Uanset hvilken ferie.