Ferie i Gl. Skagen

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Lej et sommerhus i historiske Gl. Skagen

Gl. Skagen ligger få hundrede meter fra hav, strand og klit. Her danner Gl. Skagens charme, atmosfære og historie de perfekte rammer til en god ferie i sommerhus eller ferielejlighed. Der er rig mulighed for at nyde ferien i de idylliske omgivelser, som Gl. Skagen er kendt for, med de skagensgule huse, lyset og havet. Gl. Skagen kan pryde sig af gallerier, et smykkeværksted samt flere caféer og restauranter. I højsæsonen er her liv til langt ud på aftenen.

Ferie i Skagen
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Gl. Skagen 

Kun en lille cykeltur vest for Skagen finder du Gl. Skagen, eller Højen som det også hedder. Byen er kendt for sine mange solskinstimer, som kan nydes på badehoteller, i det friske Vesterhav eller med en is ved en af iskioskerne. Byen summer af liv hele sommeren, og når uge 29 rammer, og Hellerupugen går i gang, er der liv og glade dage i hele Gl. Skagen og Skagen. Hvis I ønsker en mere rolig ferie, så kan I booke overnatning i en af de mange andre dejlige uger i det lyse nord, og nyde roen mens I ser, solen går ned i vest. 

Der er ingen sammenligning, når man taler om lyset, der kan opleves i området omkring Skagen og Gl. Skagen, og det var da også det, der - sammen med det fantastiske naturlandskab - lokkede de mange berømte og talentfulde kunstnere til i sin tid. Skagensmalerne er kendte i hele verden, og deres malerier portrætterer ofte livet i det gamle fiskerleje på godt og ondt. Ens for malerne og deres værker er deres måde at fremstille og udnytte det fantastisk smukke lys, som de alle så potentialet i. Vesterhavet har magten over kyststrækningen, og flere af de barske fortællinger om livet på søs har også fundet vej ind til det moderne Skagens Museum

I cykelafstand fra Gl. Skagen finder du Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke. Begge dele er et vidne om naturens vilde kræfter, der hersker i Nordjylland. Begge er fantastiske at besøge, uanset om man er ung eller gammel. Råbjerg Mile er en kæmpe vandreklit, der ligger lige ved Bunken Klitplantage. Milen er et levn fra 1500-1600 tallet, hvor sandflugt fra vestkysten var et stort problem for landbruget. Det står nu som et monument fra den tid, og viser de store naturkræfter, der altid har været på spil. Den Tilsandede Kirke er ligeledes et levn fra sandflugtens storhedstid, og kirken blev også lukket som sognekirke, da det blev for svært for kirkegængerne at grave sig igennem sandet, når de skulle til gudstjeneste. Kirkeskibet blev nedlagt på ordre fra kongen, og i dag kan man kun se det fredede kirketårn, der rejser sig flot fra sandet. 

Oplev Gl. Skagen og omegn


Ruths Hotel

Fra dette ikoniske, charmerende og historiske hotel kan man sommeren igennem se morgenkåbeklædte feriegæster komme cyklende ned mod vandet til den obligatoriske og forfriskende morgendukkert. Hotellet er indbegrebet af luksus men på en low key måde, der har respekt for charmen i det gamle badehotel. Hotellet byder også på en fantastisk gourmet oplevelse i deres restaurant, hvor kun de bedste, lokale råvarer bliver serveret. I det tilhørende Brasserie kan I opleve det bedste fra det franske køkken, når der serveres lækre franske delikatesser. Det er altså historie, kultur og forkælelse, der smelter sammen til en 5-stjernet oplevelse i toppen af Danmark. 


Grenen 

Hop på sandormen og bliv sat af helt derude hvor de to have mødes, og hvor Danmark slutter mod nord. I kan også tilbagelægge turen på gåben, hvor I undervejs kommer forbi flere bunkere fra 2. verdenskrig og Holger Drachmanns gravsted. Når I kommer ud til spidsen, Grenen, kan I stå med en ben i hvert sit hav. Dog anbefales det ikke, at I bader ved Grenen, da strømmen kan være uforudsigelig og stærk. Når I kører tilbage mod Gl. Skagen, kan I stoppe inde på Skagen Havn og købe frisk fisk med hjem til frokosten eller aftensmaden. Så får I den ultimative feriefølelse af Skagen og sommer!


Skagens Museum

P.S. Krøyer, Michael Ancher, Anne Ancher og Laurits Tuxen er bare nogle af de mange, dygtige malere, der rejste til Skagen i perioden 1870 - 1930 og forevigede det nordjyske landskab og lys i deres smukke malerier. Skagen er formet til den by, den er i dag, blandt andet på grund af kunstnerkolonien der skabte en historie og satte byen på landkortet. Skagen Museum har også en central plads i Skagen tæt på det gamle Brøndums Hotel og Krøyers eget hus. Selvom du ikke er kunstinteresseret, kan det anbefales, at du tager et smut forbi det nyrenoverede museum, da du får et enestående indblik i Skagens historie, natur og kultur. 

Krøyers Holiday Apartments

Når I besøger Gl. Skagen, er det oplagt at overnatte på Krøyers Holiday Apartments. De eksklusive ferielejligheder giver adgang til et skønt wellness- og spaområde, der kan sikre den dejligste følelse af velvære og være med til at få dig helt ned i gear på ferien. Krøyers Hotel Apartments formår at afspejle den charme og historie, der er til stede i Gl. Skagen, men det bliver gjort på en moderne og opdateret måde, der samtidig sætter fokus på gæsternes komfort og helhedsoplevelse. 

Krøyers Holiday Apartments giver jer mulighed for at booke overnatning med det hele: kort til Vesterhavet, pool, spa og velvære i høj kvalitet. Når I bor på Krøyers bor i midt i det pulserende Gl. Skagen, hvor andre ferierende og lokale roligt går eller cykler ture med hunden, eller bevæger sig langs stranden mod Grenen. Der er intet bedre end en ferie i Nordjylland, og når den kan holdes i de charmerende og historiske rammer i Gl. Skagen, så er det svært at overgå.