Den Tilsandede Kirke

Historie og storslået natur

Den Tilsandede Kirke - en helt unik oplevelse for hele familien. De første beretninger fra den jyske vestkyst om landsbyer og kirkesogne, der blev ladt øde på grund af sandflugt, dukkede op i 1400-tallet. De næste flere hundrede år blæste sandet ind over land fra vest og samlede sig i store klitter. Den gang var klimaet væsentligt koldere end i dag, og geologer kalder dele af perioden for ’den lille istid’.

Sommerhuse velegnet til din ferie nær Den Tilsandede Kirke
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Skagen med sin tilsandede kirke og Kongevillaen

Skagen med sin tilsandede kirke blev siden et tilløbsstykke netop på grund af det. Men da sandflugten var på sit højeste var den ingen turistattraktion men dødelig alvor for mennesker og dyr, som måtte forlade hus og stald og afgrøder på markerne for at søge tilflugt fra det allestedsnærværende sand. Ved Skagen opstod det særlige fænomen med vandreklitter. Gennem århundrede har kæmpemæssige miler vandret fra Skagerrak til Kattegat. Bedst kendt er den nu fredede Råbjerg Mile. Først da man siden plantede arealerne til med skov, bremsede man til dels sandflugten. Kirken, hvis navn er Sct. Laurentii kirke, var Skagens sognekirke fra slutningen af 1300-tallet til 1795, hvor den blev lukket pga. før omtalte sandflugt, som gennem mere end 200 år havde lagt store dele af landskabet øde.

Fortsætter du ud af stien fra Den Tilsandede Kirke ind mod Skagen, kommer du til området sydøst for Skagen by - Damstederne og her vil du kunne se det smukke bygningsværk, den tidligere kongelige sommerresidens. Klitgården - blev i 1914 opført af den daværende Kong Christian den X som privat feriebolig for den kongelige familie.  

Klitgården er tegnet af en af datidens kendteste arkitekter, Ulrik Plesner, der har tegnet adskillige bygninger i Skagen og i København. Efter kongens død i 1947 blev Klitgården – eller Kongevillaen som den kaldtes af mange i Skagen – ofte benyttet af Dronning Alexandrine. Ved hendes død overtog Arveprins Knud Klitgården. Klitgården forblev i familiens eje indtil sommeren 1997, hvor arvingerne efter Arveprins Knud og Arveprinsesse Caroline Mathilde solgte ejendommen til Klitgården Fonden.  I dag drives Klitgaarden som et refugium for forskere og kunstnere.

Gode tilbud til din ferie i Skagen om omegn

 
Det oplagte valg når ferien står på "Ferie i Danmark", er at se mod nord og besøge de helt enestående naturoplevelser og de hyggelige byer på toppen af Danmark. Vi taler selvfølgelig om Skagen og de fantastiske omkringliggende byer. Naturen nord for Limfjorden er helt unik og ikke lig anden natur i Danmark. Hele området er i sommerhalvåret pakket ind i en tyk feriestemning, der løber igennem både byer, attraktioner, strande og alt der imellem. Hvis du ikke har holdt ferie i toppen af Danmark før, så kan vi kun anbefale dig, at du får det gjort - det bliver en uforglemmelig ferie! Hvis I beslutter jer for at tage afsted, så kan I med fordel se efter nogle gode tilbud, der kan give lidt mere rum i økonomien til at nyde et glas vin på Skagen Havn eller opleve nogle af de mange attraktioner foruden Den Tilsandede Kirke. 

To personers rabat

I kan opnå 10% rabat på en lang række sommerhuse i udvalgte perioder, hvis I kun rejser to personer. Det er den perfekte mulighed for at udforske området udenfor højsæsonen og dermed have mere tid og ro til rigtig at gå på opdagelse uden for lange køer ved iskiosken og ved de mange seværdigheder. Der er mange ting at lave i toppen af Danmark, når man rejser med en, man holder kær - mor, veninde, kæreste, ægtefælle eller måske en søskende. Der er mange lækre spisesteder i området, som kan give jer en gastronomisk oplevelse af de helt særlige, og med den lange tradition for fiskeri kan I mange steder vente fantastiske fiskeretter, der får tænderne til at løbe i vand. Slut en skøn dag i det nordjyske af med en lang gåtur ved stranden og se solnedgangen gå ned over det smukke og dybblå Vesterhav - det er balsam for sjælen. 


Last Minute tilbud

Hold godt øje med vores Last Minute tilbud, der løbende bliver opdateret med skønne sommerhuse i Skagen og omegn til helt skarpe priser, som du ikke kan sige nej til. Last Minute tilbud er ikke begrænset til en bestemt periode, men er aktuelle hele året rundt - dog kan vi ikke love, at specifikke huse kommer på tilbud. Derfor er det en god idé, løbende at tjekke ind for at se om jeres drømmehus er kommet på tilbud - og så slå hurtigt til. Det er tilbuddet, der hylder de spontane og giver mulighed for at bruge nogle uforudsete feriedage med en skøn sommerhusferie. Måske er jeres rejse blevet aflyst af den ene eller den anden grund, men I har stadig lyst til at komme væk hjemmefra - så har I muligheden i vores Last Minute tilbud kategori. Gå ikke glip af en billig og fantastisk ferie. Se alle tilbudene lige her! 

Andre attraktioner i Skagen og omegn


Der er ingen tvivl om, at strandene og den rå nordjyske natur er attraktioner i sig selv, men der er også menneskeskabte attraktioner, der bestemt er værd at besøge, når I er på disse kanter. Både inde i Skagen by og i byerne i det omkringliggende område finder I mange interessante og lærerige attraktioner, der kan give et ekstra pift til jeres ferie. 

Skagens Museum

Mange forbinder Skagen med Skagensmalerne og deres helt fænomenale måde at fange det særlige lys og de skønne naturomgivelser. I Skagen by har I mulighed for at besøge et helt museum kun dedikeret til kunstnerkoloniens malere og deres værker. Skagens Museum har både en fast udstilling, der viser værker fra samtlige Skagensmalere, men løbende kommer der også specialudstillinger, der alle sætter fokus på forskellige tematikker, kunstnere osv. Museet er didaktisk kurateret, hvilket giver både børn og voksne en rigtig god mulighed for at lære kunstnerkolonien bedre at kende. Det er også spændende at se motiverne i værkerne for derefter at finde dem rundt omkring i Skagen - på blandt andet strandene. 
Læs meget mere om udstillingerne, åbningstiderne og andet praktisk lige her!

Nordsøen Oceanarium

En anden spændende og lærerig attraktion I kan besøge, er Nordsøen Oceanarium, der kan prale af at være Nordeuropas største akvarium. Den helt store attraktion er klumpfisken, men det er muligt at opleve en masse fisk og havdyr, der lever i vandene i Nordsøen. Der kan nemt gå mange timer med at gå rundt inde i akvariet, og både børn og voksne tager garanteret derfra med en masse ny viden og sjove oplevelser rigere. 
Hvis I gerne vil læse mere om akvariet, så se nærmere her!

FAQ: Spørgsmål og svar om Den Tilsandede Kirke

Hvor ligger Den Tilsandede Kirke?

Gamle Landevej 63, 9990 Skagen. Den Tilsandede Kirke ligger ca. 4 kilometer sydvest for centrum af Skagen.