Sommerhus i Skagen

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Ferie i et sommerhus i Skagen

Skagen og omegn er et af de mest velbesøgte danske ferieområder. Kaster man blikket på området omkring Danmarks yderligste spids, er det slet ikke så overraskende. Her vil man opleve en perlerække af ikoniske attraktioner og unikke naturoplevelser, der gør det til en helt fantastisk feriedestination.

Skagen har det hele, og hos Toppen af Danmark - Feriehuse.dk kan du leje sommerhus i Skagen og omegn, så du kan udforske områdets mange muligheder

Ferie i Skagen
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Lej dit næste sommerhus i Skagen

Lige så snart feriedestinationen er blevet besluttet, skal det næste store valg træffes. Hvor og hvordan skal I overnatte i Skagen? Hvis ferien går til Skagen og omegn, er der stort set frit valg, da områdets boliger er så alsidige i form af størrelse, beliggenhed og type. Er I tiltrukket af de klassiske gulkalkede huse og byferie, eller drømmer I om en sommerhusferie i sommerhus eller feriebolig ved det vilde Vesterhav eller Kattegats blide brus? Hos Toppen af Danmark finder I hundredvis af ferieboliger og sommerhuse i Skagen og omegn. Vi udbyder nemlig sommerhusudlejning, der med garanti kan opfylde jeres behov. Uanset hvad I vælger, vil der højest være en kort køretur rundt til alle de mange by- og naturoplevelser, der ligger og venter på Danmarks spids. Det er både muligt at booke et weekendophold, en miniferie i Skagen eller flere uger, hvis I har mulighed for det.

Naturen i og omkring Skagen

Den danske natur når et højdepunkt, når vi rammer det nordligste punkt i Danmark. Her finder du naturen i sin reneste form, og både hav og sand mødes i nye harmonier.

3 naturoplevelser du ikke må gå glip af

 1. Grenen er navnet på Danmarks yderste spids og helt klart er en oplevelse, man ikke må gå glip af, hvis man holder sin ferie i eller omkring Skagen. Det er fascinerende at stå, hvor Danmark slutter, og hvor Vesterhavet og Kattegat mødes i et brus af vand og vind, men pas på - Den meget stærke strøm gør det streng forbudt at bade her. Grenen formes af de skarpe vestenvinde, der konstant skubber sand frem i nordøstlig retning mod Sverige. Det betyder, at Grenen vokser cirka 10 meter hvert år. Man kan kun køre op til Grenens P-plads, og hvis ikke man tager den flotte tur til spidsen til fods, kan man springe på Sandormen, som har transporteret turister siden slutningen af 1940'erne.

 2. Danmarks største vandreklit hedder Råbjerg Mile, og er blot endnu en af de mange danmarksrekorder med hjemstavn omkring Skagen. For både børn og voksne er det en helt speciel oplevelse at vandre i klitten, der i kraft af sin størrelse og sit sceneri giver den besøgende en fornemmelse af at befinde sig midt i et øde ørkenlandskab. Vores sommerhuse i Kandestederne ligger meget tæt på Råbjerg Mile i et lille område bestående af cirka 500 feriehuse, der ligger tæt på vestkystens brede strande men behageligt i læ for vestenvinden bag de høje klitter. Ligesom Grenen bevæger sandet fra Råbjerg Mile sig i nordøstlig retning, og hvert år rykker den sig omkring 15 meter. Spoler man tiden 200 år frem, vil den utrættelige sandflugt dække Hovedvejen til Skagen fuldstændig i sand og derved lide præcis samme skæbne som Den Tilsandede Kirke mødte i slutningen af 1700-tallet.

 3. Udover Råbjerg Mile findes der særligt to sandmiler i Skagen, der er værd at undersøge nærmere. Milen ved Spirbakke er ny og har blot begyndt sin rejse, mens Sandmilen ved Kattegatkysten næsten har afsluttet sin. Det er en oplevelse værd at betragte naturens – og her sandets – gang fra start til slut.

6 gode strande ved Skagen

Den nordligste del af Danmark er velsignet med kilometervis af smukke sandstrande. Alle strandene har det Blå Flag, som garanterer en høj standard inden for miljø, sikkerhed og vandkvalitet. Der er dog stor forskel på, om man springer i det brusende Vesterhav på vestkysten, eller om man foretrækker Kattegat på den roligere østkyst. Hvis I er en børnefamilie, vil et feriehus eller sommerhus på østkysten egne sig bedre til badning og vandaktiviteter for børnene. Her ligger den lille landsby Hulsig midt i et stille og naturskønt område. Stranden ved Hulsig ligger ud til det skønne Kattegat, og her har man en bilfri og meget familievenlig strand, hvor der er dejlig trygt for legende børn. Vestkystens brus er derimod glimrende i forhold til vandsport som kite- og windsurfing. Uanset om du er rutineret eller nybegynder, er der gode muligheder for at prøve kræfter med bølgerne.  Her kan du læse om 6 gode strande, du kan finde tæt på Skagen.

 1. Skagen Sønderstrand. Skagen Sønderstrand ligger tæt på byen og er særdeles børnevenlig med roligt vand og blide bølger. Stranden er beklædt med et godt stisystem, så kørestole og barnevogne kan komme frem nogle steder.
 2. Damstederne. Endnu en bynær strand. Stranden er meget idyllisk og ligger mellem Damstedfredningen og Skagen Klitplantage. Stranden er ligeledes velegnet til strandfiskeri.
 3. Hulsig/bunken. Mellem Hulsig og Bunken ligger denne skat. Badestranden strækker sig fra horisont til horisont, klitterne udgør en sjov legeplads for de mindste, og der er rig mulighed for at bade, fiske, hygge og lege.
 4. Højen/gl. skagen/nordstrand. Dette er især en populær strand, når kalenderen melder sommer. Efterår og vinter er den et godt sted at opleve Vesterhavet, når blæsten har godt fat og river i bølger og tøj.
 5. Kandestederne – skiveren. Her er bilkørsel tilladt. Der er tale om en bred strand med høje klitter. Der er plads til solbadning og opsætning af drager.
 6. Aalbæk/napstjert strand. Meget børnevenlige strande med hvidt strandsand. Så bliver det ikke meget bedre
Ferie tæt på havet
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Restauranter og butikker i Skagen til dit sommerhusophold

På ferien må man gerne forkæle sig selv, og for mange feriegæster er måltiderne meget vigtige. I Skagen spænder udvalget bredt fra de små, hyggelige spisesteder til gastronomisk verdensklasse, der får smagsløgene til at slå kolbøtter. Udvalget er stort, så det kan være nødvendigt med et overblik over spisesteder i Skagen og omegn for at overskue alle de lækre muligheder. Blandt de mest populære spisesteder kan man nævne Brøndums Hotel, der gennem hele sin fascinerende historie har haft maden som et centralt omdrejningspunkt. Menukortet er en blanding af traditioner og kreativ brug af sæsonens råvarer. Ønsker man en madoplevelse i særklasse, er Ruths Gourmet i Ruths Hotel et oplagt valg. Her får du en gennemført kulinarisk oplevelse med franske retter til både frokost og aften i stilfulde omgivelser.

Fra hav til bord – afstanden kan ikke blive meget kortere, end den er i Skagen, og hvis du er på ferie i Skagen, så hører der sig et besøg på en god fiskerestaurant til. Her kan Skagen Fiskerestaurant, Restaurant Pakhuset og Wittco Fisk & Skaldyr for eksempel nævnes.  

Shopping og indkøb i Skagen

Der er både mulighed for det store indkøb og den vilde shoppetur, mens du er på ferie i Skagen. Af supermarkeder finder du de fleste inden for genren: Meny, Lids, Netto, Rema, SuperBrugsen og Spar Nord. Hvis du gerne vil ud at shoppe eller måske mangler at købe en gave, så er der både gode tøjbutikker, butikker med boliginteriør, smykkebutikker og selvfølgelig mulighed for at købe en souvenir med hjem.

Fede seværdigheder i og omkring Skagen

Nostalgi og romantik er tæt forbundet til Skagens mange attraktioner, der ofte dateres tilbage til en svunden tid. I og omkring Skagen kan man således tage på en mindre tidsrejse rundt blandt de historiske vartegn, der afspejler byens interessante fortid.

Den tilsandede kirke: Bevæger man sig længere syd på, finder man Den Tilsandede Kirke, der ligger i klitplantagen få kilometer fra Skagen by. Den konstante sandflugt begravede kirken i slutningen af 1700-tallet, og i dag fremstår den som et helt monument midt i skoven, hvor der engang var klitter og sand. Kun det knejsende kirketårn står tilbage, og betager alle, der kommer ud af skovbrynet for at betragte den gamle kirke.

Skagen Fuglestation. Skagen er et knudepunkt for trækfugle, når deres rejse krydser Danmark. Skagen er derfor et populært rejsemål for fuglekiggere, og det bliver ikke mindre af, at det er lykkedes fugleentusiasterne at lokalisere et optimalt sted for en fuglestation – nemlig de historiske fyrboliger. På Skagen Fuglestation er det muligt at få guidede ture og stille alle fuglerelaterede spørgsmål, I skulle ligge inde med.

Vippefyret: I udkanten af byen finder man Vippefyret, der er en tro kopi af Danmarks ældste vippefyr fra 1627 og som stadig tages i brug til Skt. Hans den dag i dag.

Skagen Fyr: Hvis man har stærke ben, kan man overveje at bevæge dig 210 meter op ad trappe til Det Grå Fyr, Danmarks næsthøjeste fyr, hvor en fantastisk udsigt ud over hele Skagens Gren venter. 

Aktiviteter og oplevelser når du bor i sommerhus i Skagen

Hvis I mangler noget at kaste jer over, så byder Skagen og omegn på en række sjove og hyggelige aktiviteter og oplevelser. Nogen finder I året rundt, mens andre finder sted på bestemte tidspunkter. I kan altid få en regnvejrsdag til at gå i Skagen!

 • Skagen festival. Skagen har i nu 50 år fejret Skagen Festival, der er en forlænget weekend i musikkens tegn. Hvis I er glade for opløftet stemning, hyggeligt samvær og god musik, så kan I med fordel lægge jeres ferie, så den passer med festivalen.
 • Skagen Havn. Langs Danmarks spids danner de aktive fiskerihavne ramme for mågeskrig, autentiske fiskekuttere og erfarne fiskere. Kører man de cirka 20 kilometer syd for Skagen, ankommer man til Ålbæk. Stedet var oprindeligt et fiskerleje, men har udviklet sig til en by med 1.600 indbyggere og en hyggelig fiskeri- og lystbådshavn samt et værft. Området ånder af liv, og som besøgende kan du følge med på tæt hold, når fiskekutterne vender hjem fra Ålbæk Bugt med friske fisk og skaldyr, eller når bådene bliver restaureret på land. I Skagen er der også rig mulighed for at nyde en levende fisk, da byen både har en populær lystbådehavn og Danmarks største fiskerihavn, hvor erhvervsfiskeriet hvert år trækker omkring 200.000 tons fisk i land. En fjerdedel af al fiskeriet i Danmark foregår i Skagen, hvilket byens sultne gæster kan nyde godt af.
 • Skagen fiskeauktion. Hvis I vil have en vild og speciel oplevelse, så skal I tage med til Skagen fiskeauktion. Skagen fiskeauktion er landets nordligste, og den centrerer sig hovedsageligt om hummere, sild og dagfanget konsumfisk. Der er auktion hver dag kl. 7 og i sommerhalvåret yderligere en kl. 10.
 • Skagen bio. Hvis I har brug for en pause fra det hårde ferieliv, så kan I altid snuppe en tur i biffen.
 • Skagen kultur og fritidscenter er spækket til med fede arrangementer og mulighed for fysisk udfoldelse. Fritidscenteret er især populært pga. den svømmehal, der er at finde deri. Her kan store og små få rørt sig og få plasket af. Der er både en 1 m og 3 m vippe samt en vandrutschebane.
 • Kulturhus Kappelborg er stedet, hvor lokale og gæster mødes, og hvor der er arrangementer for gamle og unge, store og små. Der er aktiviteter og arrangementer året rundt, og der er altid en oplevelse at komme efter.


Skagen M
arathon

En Lørdag i oktober 2021 går startskuddet til Skagen Marathon. Det er både muligt at løbe en fuld marathon, en halv marathon, 10 kilometer, 5 kilomenter og børnene kan også kaste sig ud i en børnemarathon (5 km). Ruterne ligger selvfølgelig i den smukke natur, der omgiver Skagen og fuldender oplevelsen. I kommer igennem Skagen Plantage, Skagen by og ad Grenensporet. 

Udover løberuterne er der også en god vandretur på 21 km, der går under navnet: Walk & talk. Her kan du tage en god ven under armen og se, hvor meget I kan nå at sludre på 21 km. Kategorien blev luftet for første gang i 2019 og var så populær, at den nu er en fast del af programmet.

Sommerhuse til Skagen marathon
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Kunst og kultur i Skagen

Kunst og kultur går hånd i hånd når du er i sommerhus ved Skagen. De fleste har hørt om Skagensmalerne og finder det spændende at se de steder, hvorfra disse berømte malere fandt deres inspiration og svang penslerne. Det er dog ikke blot inden for malerkunsten, at Skagen har gjort sig bemærket. Også deres glaspusteri er værd at kigge nærmere på. Den nordjyske Jonas Brus Stæhr har etableret sig som glaspuster i Skagen, og hans værksted er helt sikkert et besøg værd.

6 spændende museer i Skagen

Hvis I gerne vil se nærmere på kunstscenen i Skagen, så er der rig mulighed for at bruge mange timer på de mange museer, der ligger i området. Herunder er der listet 6 museer der alle – af den ene eller anden grund – er et besøg værd.

 1. Skagen museum er det perfekte sted, hvis skagensmalernes værker skal betragtes. Museet blev stiftet i 1908 af nogle af skagensmalerne. Besøg Skagens Museum og bliv klogere på åbningstider, malerier, billeder, parkering, priser, rabatter, rundvisning osv.
 2. Naturhistorisk museum Skagen har en række af sjove og lærerige udstillinger. Her kan I blive klogere på Skagens natur året rundt. Naturhistorisk Museum Skagen er helt sikkert et besøg værd. 
 3. Skagen Bunkermuseum er for jer, der gerne vil gå på opdagelse i en ægte bunker fra 2. verdenskrig. I finder bunkeren på Grenen.
 4. Skagens Odde naturcenter også kaldet Ørkenfortet. Her kan I både finde design og kunst og en naturafdeling. I kommer tættere på den smukke og spændende natur på Odden.
 5. Bamsemuseum Skagen er stedet for dig, der ikke er bange for bamser. Der er nemlig bamser overalt i bamsernes lille hus i Skagen. Bamserne laver sjove og skøre løjer, men tag ikke fejl – her har rigtige kunstnere lavet kunst med bamser.
 6. Kystmusset Skagen er et udstillings- og frilandsmuseum, hvor der er genopført huse fra 3 perioder i Skagens historie, og I kan se, hvordan rig som fattig engang levede.

Praktisk information til dit ophold i Sommerhus / feriehus

Praktik og ferie har det med at gå hånd og hånd, og det er nu dejligt at have styr på det meste, når man sætter kufferten i ens midlertidige hjem. Skulle uheldet være ude, er det selvfølgelig muligt at kontakte en læge i Skagen. Du kan se en oversigt over læger i Skagen lige her.

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på, hvad du kan bruge din tid i Skagen på, kan du lægge din vej forbi Skagen turistbureau – enten deres fysiske eller virtuelle hjem. Ellers ligger Visit Skagen inde med en lang række tips og tricks til at gøre din ferie endnu bedre.

Afstand til Skagen

Hvor lang tid tager det at komme til Skagen (i bil)? Her kommer der et udpluk over tider på de mest efterspurgte distancer:

 • Fra Ebeltoft til Skagen: 2 t 46 m
 • Fra den tyske grænse til Skagen: 4 t 6 m
 • Fra Aarhus til Skagen: 2 t 25 m
 • Fra Padborg til Skagen: 4 t
 • Fra København til Skagen: 5 t 20 m (med færge)
 • Fra Aalborg til Skagen: 1 t 19 m
 • Fra Lønstrup til Skagen: 1 t 2 m
 • Fra Frederikshavn til Skagen: 41 m
 • Fra Hirtshals til Skagen: 44 m

Sommerhuse nær Skagen

Toppen af Danmark – feriehuse.dk er ikke kun sommerhuse i Skagen, men i mange af de bedste områder i Nordjylland. Skagen i nord, Sæby i øst, Hirtshals i vest og selvfølgelig i Frederikshavn. Ferie i Nordjylland er ferie ved havet tæt på naturen, når den er smuk og vild. Når I holder ferie i Skagen, så har I også en række muligheder for at præge jeres ferie ved at vælge det helt rigtige område for jer. Skal den foregå i den idylliske havneby Aalbæk, i charmerende Gl. Skagen eller måske i begivenhedernes centrum - Skagen by? 

Udover sommerhuse udlejer vi også campinghytter ved Skagen, som ligger i naturskønne omgivelser og er den oplagte ferieform for jer, der ønsker en spændende og anderledes måde at tilbringe feriedagene på.

Toppen af Danmark: Sommerhusudlejning i Skagen

Hvis I lejer et sommerhus i Skagen hos Toppen af Danmark – Feriehuse.dk, så lejer I ikke blot et sommerhus, men også adgang til en guldgrube af information om Skagen og nærområdet. Vores forretning udspringer nemlig fra de lokale turistbureauer, hvor et bredt kendskab til lokalområdet altid har været alfa og omega. Vi har taget dette med og udviklet os til en professionel forretning, hvor servicen er høj, lokalkendskabet dybt og hvor ansvaret for lokalområdet tages alvorligt.

FAQ - få svar på ofte stillede spørgsmål om Skagen

Det anslås, at byens indbyggertal vokser fra knap 8000 til over 45.000 mennesker i sommerperioden.

Det kan anbefales at besøge Grenen, Den Tilsandede Kirke, Skagens Museer, de smukke strande, Skagens Bunkermuseum mv. Der er mange muligheder.

Skagen har knap 8000 faste indbyggere.

Tilbage i tiden blev husene kalket med en blanding af kalk og okker. På et tidspunkt brugte man ved en fejl en fransk guld-okker, som gav en meget mere gullig farve end den normale okker, og derfra stammer begrebet "skagengul".

Skagen er beliggende i Vendsyssel og er Danmarks nordligste by.

Der er 109 kilometer fra Aalborg til Skagen. Turen tager ca. 1 time og 20 minutter i bil.

Der er ca. 40 kilometer fra Frederikshavn til Skagen. Turen tager ca. 40 minutter i bil.

Der er 49 kilometer fra Hirtshals til Skagen. Turen tager ca. 42 minutter i bil.

Der er 523 kilometer fra København til Skagen. Turen tager ca. 5 timer og 30 minutter i bil.

Der er 225 kilometer fra Aarhus til Skagen. Turen tager ca. 2,5 time i bil.

Der er 551 kilometer fra Skagen til Gedser. Turen tager ca. 6 timer i bil.

Der er 394 kilometer fra Skagen til grænsen mod Tyskland. Turen tager ca. 4 timer i bil.