Ferie med hund

Ferie med hund i Nordjylland

For mange familier er den bedste ferie, en hvor alle kan være med, også hunden. Vi ved, at hundeejere kun nødigt vil tage på ferie uden hunden. Af denne årsag findes der hos feriehuse.dk et stort udvalg af sommerhuse, hvor det er tilladt at have hunde med. Hos os er alle gæster, tobenede såvel som firbenede, hjerteligst velkommen.

Ferie med hund
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Tag i sommerhus med hund

Vil man gerne holde ferie med hund, er det oplagt at tage i sommerhus. Det er vel nok den nemmeste og mest oplagte ferieform, hvis man ønsker at tage hunden med på ferie.

Når hele familien skal afsted på ferie, skal hunden selvfølgelig også med, hvis man er så heldig at have sådan én i familien.

Hos Toppen af Danmark tilbyder vi muligheden for, at I kan få jeres hund med i sommerhus. I rigtig mange af vores sommerhuse er det tilladt at medbringe hunden. Det føles bare meget mere hjemligt, når man uden problemer kan tage hunden med, og der ikke er behov for at aflevere den hos en hundepension, når familien drager afsted på ferie.

Der findes sommerhuse, som desværre ikke tillader, ferie med hund. Heldigvis findes der også rigtig mange sommerhuse, hvor det er tilladt at tage hunden med.

Her på siden finder I information om, hvad I skal være opmærksom på, når I tager på ferie med hunden, i sommerhus.

Det kan være både dyrt og besværligt at skulle ud og finde hundepasning i løbet af ferien, så det ideelle for jer, der har hund, vil selvfølgelig være, at I kan tage jeres firbenede bedste ven med i sommerhus.


Ferie i naturskønne og hundevenlige omgivelser

Når I besøger Nordjylland og tager i sommerhus med hunden, så er der en lang række forskellige naturområder og skove, hvor både I og hunden kan få lov at nyde naturen.

I kan også tage hunden med på stranden, men fra april til september skal den føres i snor. I vintermånederne er det ikke nødvendigt at have hunden i snor, men vi anbefaler alligevel, at I sørger for at være opmærksomme på skiltningen, der hvor I færdes.

En tur i sommerhus med hund – den oplagte ferieform

Når man rejser udenlands på charterferie, er det ikke ligefrem nemt at medbringe sin firbenede ven. I det tilfælde vil man ofte være nødt til at indlogere hunden på hundepension. Det slipper man for, når man tager i sommerhus, hvor hunden altså er mere end velkommen. Sørg dog altid for at sikre jer, at det specifikke hus, I kigger på, tillader, at I medbringer hunde. Hos os er det muligt at blive præsenteret for en oversigt, der specifikt viser sommerhuse, hvor dyr er tilladt. Det gør det nemt for jer at finde og udpege dét sommerhus, I vil tilbringe ferien i sammen med jeres hund. I finder sommerhusene, hvor hunde er tilladt, i mange forskellige prisklasser og med forskellige faciliteter.  

Ofte vil der være rigeligt med plads for både jer og for hunden, når I tager i sommerhus. Ofte vælger man jo netop at tage i sommerhus for at få tid og plads til at slappe af. Det kan ovenikøbet være, at sommerhuset har en indhegnet have, som gør det endnu nemmere at slippe hunden fri, så den kan boltre sig og få brændt en masse energi af.  


Sommerferie i et sommerhus med dyr – er det mon noget for jer?

Når I skal holde jeres næste sommerferie i et sommerhus, hvor det er tilladt at medbringe dyr, så kan det være en god idé at gå efter et hus med en stor have, hvor hunden har frit spil til at løbe rundt, og hvor I kan lege med den. Måske kan et sommerhus beliggende på en dejlig naturgrund være dét, I søger? Eller et sommerhus tæt på klitterne ved stranden, hvor I passende kan gå en dejlig lang tur med hunden.

Der er mange muligheder, og det afhænger alt sammen af, hvilke præferencer I har, og hvordan I mener, at den perfekte ferie med hund ser ud i jeres optik.

Vi håber, I finder et feriehus, der falder i både jeres og hundens smag, og at hele flokken kommer til at føle sig velkommen.

Uden snor på stranden

I sommermånederne skal man have hunden i snor, men fra den 1. oktober til og med den 31. marts gælder der andre regler. I denne periode er det tilladt at lade hunden løbe frit på stranden, så længe den forbliver lydig uden snor. Her gælder samme regler som i hundeskoven, og som hundeejer er det din pligt at have kontrol over hunden. Som hundeejer er det dig, der bærer det fulde ansvar for din hund. På nogle få strande er hunde helt forbudt. Derfor er det altid vigtigt at være opmærksom på skiltningen.

Guide til en tur i sommerhus med dyr

Vi opfordrer til, at der udvises hensyn til lejemålet, samt at man er opmærksom på, hvor ens husdyr opholder sig og færdes i huset samt på grunden udenfor. Man kan selvfølgelig risikere uheld og skader. Det er bare vigtigt at indrapportere dem, hvis de opstår. Du skal som minimumskrav have tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring.

At husejeren har sagt ja til at udleje sit sommerhus med ”husdyr tilladt”, er et spørgsmål om tillid til, at du som lejer tager hensyn til deres ejendom og inventar. 

Vi henstiller derfor til følgende bestemmelser for at medbringe eget husdyr i sommerhus:

  • Du må maksimalt medbringe det tilladte antal husdyr i det hus, som er lejet. Dette er noteret ved hvert enkelt hus.
  • Der opkræves tillæg for husdyr.
  • Det er dit ansvar at sørge for, at husdyret ikke generer naboer eller de øvrige omgivelser.
  • Som lejer har du pligt til at efterlade ferieboligen samt udendørsarealerne i rengjort stand. Dvs. at ekskrementer skal fjernes fra grunden og gravede huller dækkes til. Dette gør sig også gældende, når du har bestilt en slutrengøring.
  • Husdyr må ikke opholde sig og færdes i møblerne -  dvs. senge, sofaer, stole m.v.
  • Såfremt der efter lejemålets ophør er konstateret utøj (lopper etc.), vil du som lejer blive pålagt omkostningerne i forbindelse med en rensning af huset.
  • Som lejer vil du blive pålagt omkostninger for evt. skader på feriehuset.
  • Lad aldrig husdyr sidde alene i en parkeret bil. Sol og skygge flytter sig, og der bliver hurtigt meget varmt i bilen.
  • Hunde må ikke efterlades alene i huset.
  • Husk at i de huse, hvor det er tilladt at medbringe husdyr, må dyrene under ingen omstændigheder opholde sig i pool afdelingen, ej heller i spa badet eller -rummet.

Læs mere i Den danske Hundelov som angiver klare retningslinjer for færden med hund samt de forpligtelser, der hviler på hundeejere. >> hundeloven