Ålbæk og Napstjert

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Ferie i Ålbæk og Napstjert

Midtvejs mellem Frederikshavn og Skagen ligger den lille idylliske havneby Ålbæk. Byen er kendt og elsket for sine dejlige badestrande og sit autentiske miljø på havnen, hvor man kan købe frisk fisk på kajen, direkte fra fiskerne. Ålbæk er porten til den sidste, smalle del af Skagen Odde hvor Skagen ligger, men en hel unik oplevelse i sig selv med sit lilleby-miljø, gode shoppingmuligheder og den enestående natur. På begge sider af havnen strækker de hvide sandstrande sig, så langt øjet rækker, med lavt og roligt vand - perfekt til børnefamilier. Stranden i Ålbæk har Blåt Flag. Et sommerhus i Ålbæk eller i et naturskønt område som Napstjert er en god base under ferien i Skagen-området. 

Ferie
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Idyllisk ferie i Ålbæk

Ålbæk er en lille by i Nordjylland meget tæt på Skagen. Ålbæk har en velkendt følelse af lille ferieby, hvor alting går i et stille og roligt tempo, men hvor du stadig har oplevelser, natur, by i nærheden og ikke mindst idyl. Ålbæk ligger utrolig tæt på vandet, og har historisk set fungeret som fiskerby, hvor den lå godt beskyttet i Ålbæk Bugten i det ellers vilde nordlige Kattegat. Den dag i dag er der stadig tydelige spor af gammel tid, da den idylliske fiskerhavn fungerer centralt i den lille by. På hver side af havnen strækker sig smukke, hvide sandstrande, der er som skabt til børnefamilierne med deres rolige vande og godt med plads til spil og leg. 

Ålbæk ligger lige mellem Frederikshavn og Skagen på Skagen Odde, og lokaltoget har stop i byen, så det er muligt at komme til begge byer på ca. 20 min. Det giver dig stor fleksibilitet på ferien, da du kan tage toget ind til en af byerne, nyde et godt måltid mad, deltage i en koncert eller andet og ikke bekymre dig om parkering og turen hjem. Desuden nyder Ålbæk godt af det bedste fra hver by - det smukkeste lys og pulserende byliv! 

Overnatning i Ålbæk

Det siger sig selv, at Ålbæk med årene er blevet en populær feriedestination for både danske og udenlandske gæster. Den korte afstand til Skagen, Vesterhavets vildskab, kultur, natur og bare en skøn feriefølelse trækker hvert år mange glade gæster til landsbyen. Hvis du er en af de heldige, der skal bruge din ferie i den lille perle af en nordjysk by, så kan du vælge mellem et godt udvalg af sommerhuse og campinghytter. Sommerhusene ligger naturskønt i rolige omgivelser, og de fleste har ikke mere end 500 meter til kysten. 

Hvis I har børnene med på ferie, og gerne vil sikre jer, at de ikke kommer til at kede sig, så kan I vælge at booke en hytte på Skiveren Camping. På denne campingplads er der nok at se til af aktiviteter i form af minigolf, fitness, wellness, legeplads, spillehal, swimmingpool inde- og udespil og en hel masse andet. Måske drømmer I om at prøve campinglivet af, men ejer ikke jeres egen campingvogn - så er dette den perfekte overnatning for jer! Børnene vil elske det, og de voksne får tid til afslapning og fordybelse.

Attraktioner og seværdigheder ved Ålbæk

Der er meget at se og opleve i Ålbæk og i nærheden af byen. Udover havnen og strandene, så kan du også besøge attraktioner og seværdigheder, der taler til både voksne, børn og barnlige sjæle. Der er ikke langt rundt til de forskellige attraktioner, og for de fleste kan en dag både indeholde sand under fødderne, spændende attraktioner og hyggelige timer på terrassen i aftensolen.

Attraktioner i nærheden af Ålbæk: 

  • Farm Fun: Familieparken Farm Fun er en hyggelig dyrepark, hvor man kan møde alle gårdens dyr samt kænguruer, emuer, hængebugsvin, påfugle og mange andre arter - alt i alt kan du opleve mere end 500 dyr. Udover dyr så kan du også more dig på hoppepuder, svævebane og legepladser, og en traktor tager dig med på rundtur i  parken. Læs meget mere om Farm Fun her.
  • Nordsøen Oceanarium: I Hirtshals kan man opleve Nordsøens dyreliv på tæt hold i Nordeuropas største akvarium. At træde ind i Nordsøen Oceanarium er som at træde ind i en verden af hajer, sæler og stimevis af fisk fra havet lige udenfor. Oplevelserne står i kø, og både små og store kan bruge flere timer på at gå på opdagelse i den spændende verden under havoverfladen. Gå på opdagelse i Nordsøen Oceanarium.

  • Ørnereservatet: Under et besøg Ørnereservatet, også kaldet Eagleworld, oplever man ørne og andre rovfugle i fri natur - fuglereservatet ligger kun 7 kilometer vest for Aalbæk, og er altså nem at komme til indenfor kort tid. Se nærmere på fuglenes nationalpark, Ørnereservatet.

  • Råbjerg Mile: Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, er den ubestridte største attraktion på disse kanter. Milen er i sig selv et fantastisk syn, og den holder på mange timer med leg, vandreture og naturoplevelser i højeste klasse. Råbjerg Mile bevæger sig årligt ca. 15 meter i nordøstlig retning, og den ændrer konstant udtryk. Absolut et besøg værd. 

  • Den tilsandede kirke: Når du nærmer dig Skagen fra Ålbæk, kan du stoppe op ved Den Tilsandede Kirke, der ligger gemt inde i klitterne vest for Skagen. Kirken menes at være blevet bygget i 1300-tallet, men sandfygningen har med tiden sat en stopper for gudstjenester, og derfor er kirken stille og roligt gået i forfald. Kirken demonstrerer overbevisende naturens vilde kræfter og de barske levevilkår for indbyggere i nordligste Danmark på gammel tid. 

  • Palmestranden i Frederikshavn: Hvis du leder efter sydlandskstemning og en børnevenlig strand med hvidt sand og svajende palmer, så skal du slå et smut forbi Palmestranden i Frederikshavn. Stranden er både til afslapning og aktivitet, og du kan kombinere din strandtur med en tur til Frederikshavn, hvor du finder butikker og spisesteder. 

Ålbæk ligger desuden i et område med unik og spændende natur: Ålbæk Klitplantage, Råbjerg Mose og den tørlagte Gårdbo Sø - engang landsdelens største - byder på spændende naturoplevelser. Nord for Ålbæk ligger Råbjerg Mile, Europas nordligste vandresandmile. Udsigten er fantastisk, når man står længst oppe på milen med panorama over Toppen af Danmark og med Skagen i horisonten.