Vandreture i Toppen af Danmark

En aktiv ferie i Nordjylland

Kom ud og oplev den nordjyske natur. Vandreture er en fantastisk måde at udforske landet og opleve den mangfoldige natur i toppen af Danmark. Her finder du alle de nødvendige oplysninger om din vandreferie ved toppen af Danmark. Der er utallige vandrestier i hele Nordjylland, der tager dig på en rejse langs kyster og seværdigheder i toppen af Danmark.

Udvalgte Sommerhuse - Perfekt til vandreferien
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

De bedste vandrestier i Nordjylland

Under din ferie i Nordjylland, har du et meget stort udvalg af vandrestier at vælge imellem. En af disse stier hører til den gamle Hærvej, også kaldt Oksevejen, og fører dig på en rejse langs vestkysten fra Blokhus til Hirtshals.  De mange vandrestier i toppen af Danmark, og langs Nordjyllands kyster venter på at føre dig på en rejse igennem en meget varierede og til dels fabelagtige natur.

Der er mange et stort udvalg af vandrestier på begge Nordjyllands kyster, vi har udvalgt af vandrestier der kan tjene som inspiration til din næste vandreferie i Nordjylland.

Nordsøstien

Nordsøstien, fra Bulbjerg til Skagen, er del af det internationale North Sea Trail og NAVE Nortrail projekt, hvis mission er at skabe vandrestier langs historiske ruter langs med Nordsøen. 26 regioner i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, England og Skotland er alle del af dette projekt hvis mål det er, at skabe et netværk af vandrestier og veje der fører forbi attraktioner af historisk og kulturel vigtighed. klik her for mere information.

Margueritruten

Margueritruten ved Sæby, tilbyder en fantastisk rejse igennem den omliggende natur, den gamle del af byen så vel som stranden og Sæbys lille havn. Margueritruten i Sæby gælder også som startpunkt for fire yderligere vandreruter med varierende længde; 2.5 km, 5 km, 7.5 km og 21.5 km. Til trods for forskellen i længde, kommer alle ruter igennem områder med flot natur og spændende seværdigheder. Klik her for mere information

Dronningestien

Dronningestien er en 2 kilometer lang natursti der starter på Pikkerbakken og så fortsætter sydpå, forbi Bangsbo Fort. På vejen vil du kunne nyde en fantastisk udsigt over Kattegat. Dronningestien er opkaldt efter et besøg af Dronning Margrethe II og prins Henrik, den 13. juli 2003. Klik her for mere information.

Vandreture er en fantastisk måde at opleve den mangfoldige natur i Danmark på, men vi beder om at der ikke bliver smidt affald i skoven og at naturen respekteres. Hold din hund i snor, og tag hensyn til det naturens dyreliv. Det er tilladt at plukke bær, blomster og svampe i de danske skove, så længe truede og beskyttede arter bliver ladt i fred.