Cykelferie i Nordjylland

Aktiv ferie

Kom helt tæt på den Nordjyske natur, og oplev de mange forskellige landskaber. Her kan du finde de vigtigste informationer relateret til cykelferien i Nordjylland. Mulighederne for at komme ud og bevæge sig og opleve naturen er mangfoldige, der er utallige Mountainbike spor fordelt over hele Nordjylland. Her er det værd at nævne skoven ved Sæbygård, hvor der er fem separate mountainbike ruter fordelt over skoven.

I bund og grund er det tilladt at cykle næsten alle vegne, dog er det vigtigt at tage hensyn til andre.

Sommerhuse velegnet til cykelture
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Cykel Ruter i Nordjylland

Cykelture er en sund og afslappet måde at udforske den Danske natur på, og i toppen af Danmark er der et meget stort udvalg af cykelruter. Panoramaruterne er en af de største initiativer indenfor cykelturismen siden etableringen af de nationale cykelruter i året 1993. I toppen af Danmark er der seks af disse panoramaruter. Tre af dem vil vi lige fremhæve her; Den første, Rovfuglenes rige, befinder sig i nærheden af Skagen, ved Aalbæk og Hulsig, og fører blandt andet forbi vandreklitten Råbjerg Mile. Den anden rute, Højt Over Havet, fører igennem det bakkede landskab ved Hirtshals og de omkringliggende byer. Den tredje panoramarute, I Fiskens Tegn, befinder sig også i området rundt om Hirtshals. På denne rute kommer du til at se fiskekuttere og Hirtshals travle havn såvel som den rolige Uggerby Å, hvor fiskere håber på at fange ørred. Ruten kommer op i en højde af 89 meter over havoverfladen, alt i alt er det en meget behagelig rute, igennem vidunderlig natur. 

Hvis du stadig er på jagt efter den rigtige cykelrute til dig, kan du måske finde noget inspiration her, eller spørge os, i turistbureauet. Vi har desuden også et stort udvalg af Kort og meget mere.

Cykeludlejning

I Nordjylland er der mange muligheder for at leje og låne cykler. Byer såsom Skagen, Frederikshavn Hirtshals og Sæby, har hver især en eller flere lokale cykelforhandlere og udlejere der gerne vil hjælpe med at leje dig en cykel.

Har du spørgsmål med hensyn til udlejning af cykler, kan du finde svar på toppenafdanmark.dk eller i et af turistbureauerne.

Mountainbiking i Nordjylland

I toppen af Danmark er der mange muligheder for at komme ud og lufte din MTB, lige meget om du er nybegynder eller mere øvede. Den mangfoldige natur byder på en bred vifte af forhindringer og forskellige terræner at køre i, en god blanding af singletrack og hurtige brede spor forbundet med flotte udsigter over den danske natur.

Nordjyllands nordligste MTB spor, ligger ved Skagens klitplantage. Ruten har en længde på 13,6 Kilometer og en højdeforskel på 44 meter. Den er meget begydervenlig og sporet er markeret med røde pile. Undergrunden er en blanding af grus og fast jord.

To yderlige spor det er værd at nævne, er Sæbyskov ved Sæby, og Tornby Klitplantage.