Badeferie i toppen af Danmark!

Badeferie i Nordjylland

I den nordligste del af Danmark er du garanteret fantastiske badestrande under din ferie, og derfor er badeferie i Nordjylland helt ideelt. Det vrimler med dejlige sandstrande langs kysterne og de mest børnevenlige finder du ved den rolige østkyst, hvor vandet er lavt og bølgerne blide. Den lidt vildere vestkyst er perfekt for vandlege og surfing – her er bølgerne højere og vandet bliver hurtigt dybere. De fleste af vores ferieboliger ligger tæt ved kysten, og vi har flere sommerhuse, der kun ligger et stenkast fra stranden.

Sommerhuse velegnet til badeferien
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Strandene ligger som perler på en snor

Her finder du badestrande, så langt øjet rækker – strande med fint sand, bølger, god plads og skøn natur. Sandstrandene i Nordjylland er populære, og de er ofte afskærmet af klitter med marehalm, som er ideelle til solbadning, da man nemt kan finde en hyggelig plads med læ. 

Strande ved Skagen

Skagen er lig med badeferie og sandstrande. Her på Danmarks nordspids Skagen er der ikke langt fra vest- til østkyst. Den rolige østkyst byder på børnevenlige strande, og den lidt vildere vestkyst er perfekt til vandlege eller surfing. Alle strande i og omkring Skagen har Blåt Flag. Skagen Sønderstrand - en strand der har givet inspiration til utallige af Skagensmalernes mesterværker og som hver sommer er centrum for det store Skt. Hans bål. Stranden er bilfri, hvilket giver stort rum til at børnene kan løbe rundt og lege uden konstant at være på vagt. For at komme ned på Sønderstrand kan man følge nogle af de mange belagte stier igennem klitterne, der er velegnet til kørestole og barnevogne, og ned på den smukke strand med Vippefyret som varemærke. Tager du et par kilometer ned langs stranden på vestsiden, så kommer du til Gl. Skagen, hvor tiden har stået stille i mange år, og hvor badekåbebeklædte cyklister ses cyklende mod stranden til deres morgendyp. Ved Gl. Skagen kan den smukkeste solnedgang opleves fra iskiosken, og dagene nydes ved badehotellet eller i klitterne med udsigt over vandet. En anden bynær strand er Damstederne, der blandt andet kendes fra P.S. Krøyers værk "Damerne på Stranden". Stranden er perfekt til strandfiskeri, og det skader den ikke, at den samtidig er smuk som et postkort, og giver inspiration til malere af alle slags. Ved Ålbæk og Napstjert Strand finder man fint, hvidt sand og børnevenlige vilkår. Ålbæk Havn deler stranden i to, og der er adgang til begge strande, der er yndede sommermål for både lokale og sommerhusgæster, der trænger til en forfriskende dukkert i det rene og rolige vand. Ved havnen kan der købes lækker, frisk fisk med hjem til sommerhuset og nydes til både frokost og aftensmad. 

I Frederikshavn-området mod nord strækker de hvide sandstrande sig, så langt øjet rækker, og her finder du den hyggelige og meget velbesøgte Palmestrand. På Palmestranden er der ægte feriestemning, og den store grill og de mange aktiviteter i sandet, såsom beachvolleyball og strandfodbold, tager dig straks med til de varmere himmelstrøg - desuden har stranden fået sit navn, fordi der står ægte palmer og vejer i vinden. Selvom Palmestranden trækker mange turister til, så findes der en række andre lækre strande omkring Frederikshavn. Jerup Strand er ikke bare en strand, der taler til det solbadende folk, men også til friluftsmenneskerne der gerne vil tilbringe en nat helt tæt på naturen. Ved stranden finder man nemlig et bivuak, hvor der er plads til 10-15 personer, drikkevand, toilet faciliteter og muligheden for at lave bål. Her kan man virkelig slippe sit indre naturmenneske fri i de dejligste omgivelser. 9 kilometer fra Frederikshavn finder I Bratten Strand beliggende ved et stort sommerhusområde. Stranden er, ligesom de fleste strande mod øst, børnevenlig og rolig, og så byder den indenfor med sine fløjlsbløde sandstrande, der er perfekte til sandslotte og afslapning. Stranden er perfekt til leg om sommeren og til lange traveture med næsen begravet i ravjagt, når efteråret slår igennem. Ved Vangen Strand kan man nyde det dejlige sand eller synet til skræntsystemet ved udsigtsposten Pikkerbakken. Her fås den bedste udsigt over Frederikshavn, og er et besøg værd, hvis I kommer på disse kanter. 

Strande ved Sæby

Badeferie i Sæby-området hører til noget af det ypperste. Områderne omkring Lyngså og Voerså er nogle af de mest populære feriesteder for børnefamilier på grund af den fine, børnevenlige sandstrande. Her finder du også attraktive feriehuse, der ligger på naturgrunde i klit og plantage. Stranden nord for Sæby er meget populær ikke mindst for børnefamilier. Her kan børnene pjaske i vandkanten, bygge sandslotte og finde spændende strandskaller, konkylier og måske endda rav. Udover at være en ualmindelig børnevenlig strand, så kan Sulbæk Strand også glæde fiskeentusiasterne, der gerne vil nyde lækker natur og få en fisk på krogen. Fiskene er dog fredede 500 meter på hver side af Sulbækkens udløb. 

Badeferie med hund

Fra oktober til marts er de fleste danske strande åbne for, at hunde kan løbe frit rundt uden halsbånd - det kræver dog at hundeejeren kan kalde hunden til sig og styre den, så den ikke generer andre, der opholder sig på stranden. Det er lovligt at tage hunden med ned på stranden fra marts til oktober, men så skal den være i snor, og holdes under opsyn hele tiden. En hund er ligeglad med, om det regner eller om det er lidt køligere i vejret, og derfor er alle årstider badetider for den firbenede ven. En tur på stranden giver hunden mulighed for at få strakt sine ben og nyde både sand og vand, mens det får nye duftoplevelser og en ny følelse under poterne. Vi ved hvor vigtigt det er for mange familier, at kunne tage hunden med, når de skal i sommerhus. Det sparer dem for både tid og penge, når de ikke skal finde et dyrt hundepensionat, hvor hunden kommer trist hjem. Derfor kan I hos os booke mange forskellige huse, hvor hunden er tilladt, og hvis I booker er hus med brændeovn, så kan hunden nyde varmen efter en frisk tur ved vandet. 

I områderne omkring strandene er der skove, klitplantager og åbne landskaber, hvor hunden kan gå på opdagelse og opdage nye lyde. Hvis det er efterår, så kan I gå med hunden ud og selv finde svampe, bær og andre skatte i naturens eget skatkammer.