Søg  

Hulsig - få kilometer fra Skagen

I ferielandet - få km syd for Skagen - ligger den lille landsby Hulsig midt i et stille og naturskønt område. Stranden ved Hulsig ligger ud til det skønne Kattegat, og her har man en bilfri og meget familievenlig strand med Blåt Flag. Stranden har få småsten og muslingeskaller, her er dejlig trygt for legende børn. I Hulsig ligger også Hotel Skagen Strands Badeland, der er et badeland med mange aktiviteter for store og små til de dage, hvor vejret er for koldt for en udflugt til Kattegat eller Vesterhavet.

Udvalgte sommerhuse i Hulsig

Ørnereservatet 

Få en uforglemmelig og anderledes oplevelse i Ørnereservatet ved Bindslev i Nordjylland. I reservatet holder 100 ørne og falke til, og der er dygtige falkonerer, der sørger for at fortælle dig alt om de store fugle og giver dig en introduktion til deres fantastiske kunnen. Besøget i Ørnereservaet er, udover en fantastisk naturoplevelse, også en lærerig oplevelse, hvor både børn og voksne lærer om fuglenes natur og adfærd. Det er muligt at nyde en kop kaffe, te, varm kakao eller lidt sødt til ganen i Café Margrethe, der byder dig indenfor til en hyggestund foran pejsen, når vejret er koldt og hiver i kinderne. Reservatet ligger kun 10 km væk fra Hulsig, så det er en aktivitet i kan klemme ind mellem strandbesøg, et besøg i en af de hyggelige isboder eller en af de andre mange aktiviteter i området. 

Kanosejlads i Uggerby å

Hvis I er på udkig efter en hyggelig aktivitet, som hele familien kan deltage i, så er kanosejlads på Uggerby å, noget I skal gøre sammen. Der er forskellige steder, hvor det er muligt at starte sin kanotur, og så er det helt op til jer selv, hvor langt I vil sejle. Det er værd at undersøge ruterne inden start, så I kan få en idé om, hvor meget tid hver rute ca. er beregnet til at vare. En af de mulige ruter er med start i Uggerby, og så sejler I ud til vandet ved Uggerby Strand. Herude kan I nyde en lækker medbragt aftensmad eller noget drikkelse, mens I ser solen gå ned over Vesterhavet. I Uggerby finder I en nyrenoveret kiosk med et stort udvalg af forfriskninger. Udenfor kiosken er der opsat en grill, der kan bruges til fri afbenyttelse, hvis I har medbragt kød eller grøntsager, der skal grilles. Det er en sjov og hyggelig oplevelse for hele familien, og når I først nyder solnedgangen ved vandet eller jeres eget hjemmebragte mad i kiosken ved Uggerby, så ved I, at turen har været det hele værd. 

 
 
 

Råbjerg mile

10 km fra Hulsig støder man ind i en dansk ørken. Mere præcist er det Danmarks største vandreklit Råbjerg mile, der strækker sig ud over det Nordjyske landskab, og bare indbyder til sjov og fantastiske gåture. Klitten bevæger sig 15 meter i løbet af hele året, og det er derfor aldrig den samme oplevelse, man får, når man besøger den. Hvis I kan bestige den 35 meter høje sandklit, så kan I forvente jer en smuk udsigt ud over hele området, hvor I kan se sand en kilometer i radius og samtidig opleve en smuk udsigt udover havet og resten af området omkring sandklitten. Det er en oplevelse, der er god for både børn og voksne, da den både udfordrer fysikken, men også giver en naturoplevelse og en sjov dag med hop udover klitter og byggeprojekter i sandet. 

Kandestederne

Som nærmeste nabo finder I sommerhusområdet Kandestederne. Området ligger i et uspoleret klitområde med fred og ro i de mest fantastiske omgivelser. Ved Kandestederne finder man en fredelig og børnevenlig strand med en bred strand og høje klitter, der kan give skygge for sol og vind. Stranden byder biler velkomne, og det er derfor nemt at have alle sine strandsager med, selvom man ikke bor i første klitrække - og hunden kan benytte bilen til skyggested i løbet af dagen. Kandestederne er et af de foretrukne steder at tage på stranden, når man bor i området omkring Hulsig, og der er en god grund til det - stranden er fantastisk og indbyder til mange sjove og fede oplevelser på land og i vand. 

Naturen omkring Hulsig rummer mange muligheder for naturoplevelser

Der er gode muligheder for en aktiv ferie i naturen, når I besøger Hulsig området. Du kan cykle, ride, vandre, sejle, surfe og meget andet. Kysterne indbyder til drageflyvning, lystfiskeri og løbe- eller vandreture. Hvis I brænder for at hoppe på jernhesten, så bugner Nordjylland af udfordrende og sjove cykelruter, der taler til både begynderen, den let øvede og den øvede. Der er ruter der er oplagte til turister, der gerne vil se landskabet fra andet end deres bil, men der er også ruter til de fartglade, der gerne vil afsted på deres mountainbike. Flere af ruterne er også velegnede til børn. Hvis ikke der er plads til cyklen bag på bilen, så er det flere steder muligt at leje en cykel - læs mere om cykelferie og cykeludlejning. 

Hulsig Hede

Hulsig Hede er fredet og udpeget som internationalt naturbeskyttelsesområde. Klitheden er i sin art en af Europas største og rummer store biologiske og landskabelige værdier. Området består af klit og hede med spredt beliggende vådområder under stærk påvirkning af vestenvinde. Her finder man hvid klit, grå klit, hede, sumpede områder, mose, krat og skov. De vandhuller, som findes i dag, er for de flestes vedkommende opstået som følge af tørvegravning. 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld