Søg  

Danmarks nordligste punkt, hvor havene mødes

Grenen - Danmarks nordligste punkt, hvor havene Skagerrak og Kattegat mødes i et brus af hav og lys. Et besøg på Grenen er næsten selvskrevet på listen over ting, der skal ses i Skagen. Her på den yderste spids af Danmark mødes to have, og man kan stå med et ben i Vesterhavet og det andet i Kattegat på samme tid. Ingen må snyde sig selv for en tur til Grenen.

Sommerhuse nær Grenen

Hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes

Det er en fascinerende oplevelse at stå på den yderste spids af Jylland og det Europæiske fastland og se bølgerne fra de to have slå sammen og brydes over Skagens Rev. Selvom der er fristende, så pas på og vær opmærksom på at det på grund af den meget stærke strøm er strengt forbudt at bade her - det er livsfarligt. 

Landskabet omkring Grenen er udlagt som naturreservat med adgang for offentligheden, og der er gode muligheder for at gå på opdagelse væk fra turiststrømmen, som er koncentreret mellem P-pladsen og selve Grenens spids. Den store strandflade yderst på Grenen udenfor klitterne skifter udseende konstant. F.eks. opstår lavvandede lagunesøer, som tiltrækker børn og vadefugle.

Området er også beboet af sæler, som fuldstændig har vænnet sig til turisterne, ofte slapper de af på stranden midt i folkevrimlen eller på bunkers ude i vandet. Gå endelig ikke hen og forstyr.

Glem ikke den fine lille tur med Sandormen - traktoren, der som det eneste køretøj må og kan køre ud til Grenen. Gå den ene vej ud til Grenen, nyd oplevelsen, og kør tilbage, så er der også kræfter til resten af dagen.

Læs mere om Grenen på www.toppenafdanmark.dk

 

Billeder af Grenen

Grenen og Det Grå Fyr - Fuglecenteret

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld