Tversted - dejlige feriestunder ved Tannisbugten

Lidt øst for Hirtshals ligger Tversted, som er en lille fredfyldt perle med et stort sommerhusområde og enestående natur. Når himmelen er blå og solen står højt på himlen, eller når vinden rusker og giver skumsprøjt på Vesterhavet, er området et trækplaster for turister.

Tversted Strand ligger ud til Tannisbugten, og er en af områdets bedste badestrande, og her oplever man ægte feriestemning omgivet af smuk natur. 

Havkajak og kanoture ved Tversted

Kanofart på Uggerby Å er en sjov og hyggelig aktivitet for hele familien. Det er god måde at tilbringe nogle timer sammen med hinanden og med naturen omkring jer. Der er flere ruter, I kan følge og langs de fleste ruter, kan I stoppe og spise jeres medbragte mad. I kan sejle i kanoen ned af Uggerby å og ende ude ved vandet til en smuk solnedgang. 

Det er også muligt at finde havkajakken frem og opleve den smukke Vestkyst ude fra havet. I Tversted finder du en aktiv forening, der interesserer sig for havkajak. Her er der til tider kurser i havkajak, og det er altid muligt at kontakte klubben. Læs mere her. 

Tversted Klitplantage

Tversted Klitplantage med Tverstedsøerne er Nordjyllands ældste anlagte klitplantage og et yndet udflugtsmål. I klitplantagen er der udsigtstårne, naturlegeplads, madpakkehus, bålplads og mulighed for at overnatte i shelters. Hunde er velkomne i hele skoven i snor og uden snor i den indhegnede hundeskov. I Tversted Klitplantage kan I sagtens bruge en hel dag, da der er aktiviteter nok til hele familien. 

Aktiv ferie ved Tversted

Det er en fed oplevelse at følge de mange cykelruter langs kysten eller ind over land. På denne måde kan I opdage området på skøn aktiv måde og måske finde nogle nye ruter, I ikke lige umiddelbart havde set. Der er muligheder for både at køre på mountainbike spor og helt almindelige cykelture i det kuperede terræn. Det er også dejligt at begive sig ud på en løbetur omkring klitterne og på stranden og mærke den friske Vestenvind give ny energi til kroppen. Læs meget mere om aktiviteter i ferien lige her!

På ravjagt ved Vesterhavet

Det er en sjov aktivitet at gå på jagt efter havets guld, rav, ved vandet, men der findes også mange ravsliberier og smykkebutikker, der sælger det honningfarvede levn fra fortiden. Så hvis turen til vandet ikke er indbringende på rav fronten, så kan I stadig sikre jer et stykke med hjem fra ferien - endda i et smykke eller i en anden smuk sammenhæng. Det er især i efteråret og om vinteren, at Vestkysten bringer rav med sig, og efter en stor storm er der stor mulighed for at støde på et lille, eller lidt større, stykke rav gemt i tangen på stranden. 

Kunsthåndværk 

Tversted området er også kendt for sine mange kunsthåndværkere, og det er muligt at komme indenfor og besøge mange af dem. De fleste åbner op til deres værksteder og gallerier, og her er det muligt at få en snak med kunstneren om han eller hendes inspiration og købe nogle af deres smukke genstande med hjem fra ferien. Nordjylland har altid været kendt for dets mange kunstnere og kunstnerkolonier, og det er ikke uden grund. Landskabet og det fantastiske lys skaber de perfekte rammer til æstetisk udfoldelse. Se en oversigt over de mange kunstnere i Tversted området lige her!

Ørnereservatet

Eagle World er navnet på den næsten 40 år gamle (i 2020) attraktion Ørnereservatet. Reservatet har specialiseret sig i viden om rovfugle, og det er i dag muligt at opleve fugle fra Amerika, Sibirien, Kina, Centralasien og Afrika i reservatet. Der er daglige fremvisninger af fuglene i løbet af sæsonen, der strækker sig fra april til oktober, og reservatet er kun åbent i forbindelse med fremvisninger. Det er muligt at købe forfriskninger og souvenirs i den lille tilhørende udstilling og café.

 
 
 

Café Fisk

Det er oplagt at gå ombord i alle Vesterhavets lækre fisk og skaldyr, når feriedestinationen er Vestkysten, og der er intet bedre sted end Café Fisk i Tversted. Restauranten byder også på en fiskebutik, hvor du kan købe frisk fisk med hjem til aftensmaden eller bestille mad fra menukortet til take away. I hele juli og august måned kan I gå ombord i den lækre og overdådige fiskebuffet, som restauranten stiller klar hver aften. Her finder I et stort udvalg af fersk, røget og tilberedt fisk og skaldyr.   

De to stuer 

Hjemmelavet mad af friske, lokale råvarer og stegt flæsk med persillesovs hver onsdag. Det er et simpelt og lækkert koncept, som restaurant De To Stuer kører efter. Restauranten ligger godt placeret centralt i Tversted, og de gamle stuer skaber den helt rigtige stemning omkring det hyggelige måltid. Det er muligt at booke restauranten til selskaber, så hvis en i familien har fødselsdag eller I gerne vil fejre bryllup på jeres ferie, så kan I kontakte restauranten og aftale nærmere. 

Sørig Gamle Skole

Kunsthåndværk, duftende kaffe og de lækreste kager spiller sammen i et smukt samspil på den gamle nedlagte skole Sørig. Ejer og keramiker Dorthe Hansen har restureret skolen med sans for dens historie, og har indenfor indrettet skolestuen med kunsthåndværk og en lille café. Om sommeren er det muligt at nyde en kop kaffe eller en frisk juice udenfor i den tilhørende have, og der er altid mange slags kager, der lokker fra deres montre ved disken. Det er muligt at købe den smukke keramik, som der også serveres kage og kaffe på/i, og hver kop eller tallerken er helt unik i dens udtryk. Skolen er klart et besøg værd for både gane og synet. 

Hirtshals

Hirtshals rummer aktiviteter og oplevelser for hele familien, og her keder I jer aldrig. I kan besøge Nordsøen Oceanarium og få et indblik i fiskenes verden igennem spændende læring og inddragende aktiviteter. Der er fokus op havene omkring Danmark, og efter et besøg i akvariet kan I købe frisk fisk på havnen og tale om dagens oplevelser, mens i tilbereder den fisk, I har lært om. Bunkermuseet ligger smukt i Klitplantagen omkring Hirtshals, og her får I historiens vingesus at mærke helt tæt på, da det er muligt at komme ind i bunkerne og se levn fra krigstiden. Læs meget mere om Hirtshals lige her

Kjul Strand

Kjul Strand er ligesom Tversted et populært lille ferieområde med en fantastisk strand, der indbyder til gåture året rundt. Området er perfekt til børnefamilier, da det har en stor legeplads, en boldbane og selvfølgelig en iskiosk. Det er tilladt at medbringe bil på stranden, så I kan medbringe alt, hvad I behøver til en lang dag på stranden. Havet ud for Kjul er ofte besøgt af windsurfere, da kysten er ideel til vandsport, når vinden er god og bølgerne står højt. 

Tornby Strand

Lidt syd for Hirtshals finder man det smukt beliggende ferieområde Tornby Strand. Området har både en kiosk, en restaurant og købmand, så der ikke mangler noget på ferien. Stranden er i højsæsonen heldige med at have et livreddertårn, og med det hvide badeflag der betyder godt vand, hunde tilladt og biler tilladt, kan man næsten ikke bede om mere til strandferien. I vinterhalvåret er det en fornøjelse at gå en lang tur i området, da naturen er ligeså smuk i vinteren som i sommeren.   

Sæby

I Sæby finder du lidt af det hele. Der er børnevenlige strande, landlig natur, summende byliv og hyggelig havnestemning, der skaber rammerne om et af Nordjyllands absolut dejligste ferieområder. Ved havnen kan man nyde en kold øl eller sodavand, mens hornspillere om sommeren spiller solen ned kl 21. Inde i byen vrimler det med bindingsværkshuse, farverige stokroser og spændende butikker for enhver smag. 

Bo i naturskønne omgivelser tæt på Tversted

Vil I gerne have muligheden for at bo i naturskønne omgivelser tæt på Tversted, har vi for nylig åbnet for muligheden for, at I kan bo i de skønneste luksushytter hos Aabo Camping med alt, hvad hjertet begærer af aktiviteter for både store og små. Hos Aabo Camping er det især det store vandland, som er blandt de helt store trækplastre for campingpladsen.  

En lille smule længere væk fra Tversted ligger Skiveren Camping, hvor du også kan leje hyggelige campinghytter for hele familien. Der er her tale om campinghytter tæt på Skagen, så du aldrig er langt fra toppen af Danmark.  

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld