Ferie i Tornby Strand

Mellem Tornby og Hirtshals ligger et stort sommerhusområde i smukt klitlandskab, tæt på Tornby Strand. Tornby strand et sommerhusområde i smukke omgivelser og med en populær badestrand med hvidt sand og høje marehalm beklædte klitter. TrygFonden opstiller livreddertårn i højsæsonen og bidrager til god badesikkerhed.

Tornby Strand 

Badestrand med hvidt sand og høje marehalm beklædte klitter er præcis, hvad ferieområdet, Tornby Strand, er. Fra Skagen skal man mod syd for at komme til den store Tornby Klitplantage, der med sit meget særegen og varierede landskab er perfekt for både dyreliv og flora. I efteråret bugner skovens forrådskammer, og man kan nemt fylde kurven med både svampe og bær. Hirtshals/Tornby egnen er kendt for fremstilling af bjesk (kryddersnaps), og der arrangeres guidede ture med gode råd og tips til at komme i gang med bjesk fremstilling selv. Tornby Gl. Købmandsgaard og på Hirtshals Museum kan man købe bjesk og få yderligere inspiration.

Ved Tornby Strand, om sommeren, oplever man en ægte feriestemning med mange glade badegæster. Det hvide badevandsflag, som garanterer god badevandskvalitet samt tillader hunde og bilkørsel, vajer over stranden. Ved Tornby Strand findes både købmand, kiosk og restaurant, så I kan proviantere og selv lave mad hjemme i feriehuset eller måske på terrassen, hvis vejret er til det.

I Tornby Klitplantage findes der både cykelruter, en udfordrende MTB rute og adskillige vandreruter. Spørg på det lokale turistbureau efter oversigtskort mv. 

Aktiviteter i nærheden af Tornby Strand

MTB + cykelture

Det er både sundt og godt for miljøet at komme rundt ved hjælp af cyklen. Det giver en større frihed, du er tættere på i naturen og du mærker for alvor, hvor frisk og ren den nordjyske luft er. En ferie i cyklens tegn er derfor ikke nogen dum idé, og heldigvis kommer der flere og flere cykelruter og cykelstier, der gør det nemt, bekvemt og sikkert at komme rundt mellem ferieområderne og attraktioner i det nordligste Danmark. 

MTB vinder mere og mere popularitet blandt alle aldre, og den nordjyske natur er perfekt til en tur i sadlen - enten alene eller sammen med en cykelmakker. Igennem Tornby Klitplantage finder du en afvekslende rute på 14 kilometer ned en højdemeter på 180, der konstant går op og ned. Ruten er udelukkende singletrack, og man følger de hvide rundt i urets retning. Ruten er både smuk og udfordrende, og er derfor en stor oplevelse for alle med fart og spænding i blodet. 


Hjørring

Hjørring ligger kun en kort tur fra Tornby, og er en by fyldt med kulturelle oplevelser og kunst overalt i bybilledet. Med over 25.000 indbyggere er Hjørring en lille metropol, der løbende er blevet tildelt kulturelle tilbud såsom Vendsyssel Teater, der blev indviet i 2017. Teatret arrangerer hvert år 3-5 egenproduktioner, afholder events, gæstoptrædender og mange andre interessante oplevelser. Udover teatret har byen i nyere tid også fået et indkøbscenter, der har samlet en lang række butikker og dermed gjort det nemt at samle alle sine indkøb indendøre. Metropol hedder centret der blandt andet indeholder en Søstrene Grene, H&M, boghandlere, tøjbutikker, dagligvarer og meget meget andet. 

I har også mulighed for at få en gastronomisk oplevelse i Hjørring på det skønne Bryghuset Vendia midt i byen. Restauranten der også er et bryghus, som navnet afslører, søger at give sine gæster den mest smagsfulde og inspirerende oplevelse ikke kun i øjeblikket men også i tiden efter besøget. Det gør de igennem en fortælling med smage i fokus og lækre råvarer fra lokale producenter og fra resten af Europa. Det hele handler hos Vendia om farver, former, smage, lugte og konsistenser der alle skal gå op i en højere enhed. Er du lidt en øl-nørd, så vil du elske at sidde i de højloftede lokaler og nyde din mad med kedlerne lige omkring dig. Det er muligt at spise i restauranten eller tage maden med hjem i sommerhuset, og det samme gælder for øllet, der kan købes i fustager.


Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld