Ferie ved Kjul Strand

Kjul sommerhusområde er en lille naturskøn perle med Hirtshals og Lilleheden Klitplantage på den ene side og Uggerby Klitplantage på den anden. Området skråner ned til stranden og vandet, og har kig mod Hirtshals Østhavn. Stranden er blot i gå- eller cykleafstand. Både Lilleheden og Uggerby klitplantager byder på adskillige ruter og stier, og indbyder til vandre-, cykel eller rideture.

Kjul Strand

Når man drejer fra hovedvejen mod Ålbæk og Skagen, og bevæger sig igennem skovområdet inden Kjul Strand, kan man nærmest fornemme den salte duft fra Vesterhavet og mærke den helt særlige ro, der omgiver det lille ferieområde, Kjul Strand. Området er placeret mellem Hirtshals og Tversted i Tannisbugten, og er et yndet feriemål for børnefamilier, der gerne vil have naturen tæt på og en børnevenlig strand. Der er ingen store veje eller attraktioner, der trækker en masse biler til området, så det er sikkert at sende børnene op til den store fælles legeplads med boldbane, cykle hele familien op til campingpladsen efter morgenmad eller til iskiosken efter en eftermiddagsis. 

Der er ingen stress eller jag i området, og det store skovområder, der omgiver Kjul, er perfekt til en tur på stierne, når der er varmt eller til at finde svampe i de køligere måneder om efteråret. Skoven er et skatkammer for blandt andet kantareller, Carl Johan og sågar bær af forskellig art. Der er mange stier rundt i området, og flere leder til små skovsøer, hvor sølvsmedene flyver om hovedet på dig, og bænke er sat op, så I kan nyde en medbragt madpakke. 

Det er også en mulighed at følge nogle af stierne mod Tversted og dreje ned mod stranden længere ude i skoven, hvorefter I kan gå langs den brede, smukke sandstrand hele vejen tilbage til Kjul - og måske er I heldige at falde over et stykke rav på vejen. Ser i den modsatte vej af Tversted, kan I se den store havn 8 kilometer inde i Hirtshals, der tårner sig op som et moderne fyrtårn midt i den rå natur. Havnen er hjem for flere færger, der sejler til både Norge og Færøerne, og store vindmøller er i 2019 blevet sat op i kampen for en mere bæredygtig verden. Havnen spolerer ikke den dejlige oplevelse, det er at være på stranden og i området ved Kjul, og Hirtshals er der, hvor man kører ind for at handle og få et glimt af bylivet. 

Naturen ved Kjul

Kjul Strand får hvert år Det hvide Badevandsflag, som betyder god badevandskvalitet og tillader både hunde og bilkørsel på stranden. Kjul ligger ud til Tannisbugt, hvilket giver børnevenlige badeforhold, da der sjældent er fralandsvind men som regel sidevind. Derfor trækker strømmen dig ned langs stranden i stedet for udad, hvis du skulle miste kontrollen. At du må køre i bil på stranden, kan også gøre en strandtur med de mindste i familien en del nemmere, da alt oppakning og så videre kan slæbes med i bilen. Kjul Strand er desuden et yndet udflugtsmål for windsurfere, når vind- og vandforhold har de rette betingelser. Flere lokale lystfiskere holder også til i vandkanten, når vejret bliver koldere, og venter tålmodigt på bid, men mågerne flyver omkring hoveder på dem, og venter på deres del af måltidet. Sommetider ses der sæler på stranden og ude i vandet. 

Hirtshals

Hirtshals ligger som nævnt under 10 kilometer fra Kjul Strand, og byder på en række indkøbsmuligheder og andet, der kan være rart at have i nærheden, når man er på ferie. I finder butikker med interiør, børnetøj, en matas, sportsudstyr, sko og en masse andet, og så er der et bibliotek, hvis bøgerne bliver læst lidt for hurtigt. I de senere år er der kommet flere og flere lækre restauranter til byen, hvor det er muligt at få både frokost og aftensmad. Flere af dem ligger nede omkring havnen, så man rigtig kan få en oplevelse af, hvor livlig den store havn er. Om sommeren er der koncerter på trappen, der fører fra byen og ned til havnen, og der kommer generelt flere og flere kulturelle tiltag til byen. 

Tversted

Landsbyen Tversted ligger ca. 13 kilometer fra Kjul, og man kan vælge at køre en del af vejen igennem Uggerbyskov mellem Kjul og Tversted - det er en stille tur, som man også kan tilbagelægge på cykel. I Tversted er der mere end ét sted, I kan spise, hvis I ikke gider at lave mad i sommerhuset, og det er en overkommelig tur selv med små børn. Ved Café fisk tæt på vandet kan I bestille den lækreste fiske buffet, der bugner af de friskeste fisk og skaldyr fanget (næsten) lige i baghaven. Der er noget for børn og voksne, og en ting er helt sikkert - der er ingen, der går sultne fra buffeten. Tversted er også kendt for den smukke, brede badestrand med de høje klitter og de børnevenlige forhold. Lige inden I kommer helt ned på stranden, kommer I forbi det ikoniske Blå Ishus, hvor der langes is over disken hele sommeren igennem. Køb en is og nyd solnedgangen nede på stranden. 

Ørnereservatet

I Ørnereservatet 20 minutters bilkørsel fra Kjul Strand kan hele familien få en oplevelse udover det sædvanlige. Dygtige falkonerer giver de besøgende en enestående mulighed for at opleve himlens rovfugle på tætteste hold. Da fuglene ikke er i fangeskab, men frit kan bevæge sig rundt, kan reservatet ikke garantere for, at I får alle deres forskellige fugle at se. Det er op til den enkelte fugl, om den kommer til falkoneren, eller hellere vil flyve sine egne veje den pågældende dag. 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld