Besøg Hirtshals på din ferie i Toppen af Danmark

Naturen ved Hirtshals indbyder både til aktiv ferie og til rolige stunder. De mange kilometer hvide sandstrande ved Hirtshals, fra Tornby Strand til Tversted, er børnevenlige, og det nye hvide badevandsflag tillader både hunde og bilkørsel på strandene. Strandene bliver flittigt brugt året rundt til forskellige aktiviteter: drageflyvning, strandfiskeri, havkajak, ravjagt, lange rekreative gåture og meget mere. I Hirtshals finder du også det spændende Nordsøen Oceanarium.

 
 
 
 
 

Seværdigheder i Hirtshals

Der findes en lang række forskellige seværdigheder i Hirtshals og i det omkringliggende område. Her forneden kan du læse mere om dem, vi har valgt at fremhæve.

Nordsøen Oceanarium

Nordeuropas største akvarium er indenfor rækkevidde, hvis du opholder dig i Hirtshals eller områderne omkring. Akvariet, der rummer 6 millioner liter vand, ligger i selve Hirtshals By nede omkring havneområdet. Oceanariet er en lærerig og meget spændende oplevelser, der ønsker at sætte fokus på havene omkring Danmark og ikke mindst alle de arter, der lever heri. Når du besøger museet, er det tiltænkt, at du skal drage på en ekspedition rundt i 7 destinationer, der hver sætter fokus på et bestemt område i havet og går i dybden med arterne, der har deres naturlige levegang i området. Det er nemt at få en hel dag til at gå i det store og flotte akvarium, og det er muligt at røre ved småfisk og se dykkerne fodre klumpfisken, stimefiskene og hajerne i den store tank - Oceanarium. Læs meget mere om åbningstider, fodringstider og meget andet praktisk ferie med børn.

Bunkermuseet

Bunkermuseet i Hirtshals - også kendt som 10. Batteri - er den eneste danske komplette udgravning af et tysk forsvarsanlæg fra 2. verdenskrig. Bunkermuseet er en oplagt mulighed for at opleve en del af den nyere danske kulturhistorie, der viser dagligdagens gang i og omkring bunkerne under krigen. Det er muligt at komme helt tæt på, da man kan bevæge sig ind i bunkerne og virkelig få lov at mærke historiens vingesus suse ind over en. I skolernes sommer- og efterårsferie er der guidede ture rundt i museet, men det er også muligt selv at bevæge sig rundt på de afmærkede stier - al færdsel er på eget ansvar. Kravl op i Hirtshals Fyr og få det helt store overblik over hele klitområdet som bunkermuseet ligger i - og få samtidig en smuk udsigt udover Vesterhavet og en del af Danmarks historie.  

Kjul

Øst for Hirtshals ligger Kjul. En perle af klitter, bred strand og skovområder, der kan udforskes igen og igen. Stranden ud for Kjul er lige så foranderlig som resten af Vestkysten strande, og de 3 bunkere, der er placeret på stranden, er til tider helt dækket af vand og ligger andre dage 5 meter oppe på stranden. Biler er tilladte på stranden, men det gør ikke stranden mindre børnevenlig. Kjul Strand ligger i Tannisbugten, og der er derfor sjældent fralandsvind men derimod sidevind, så strømmen driver ned langs stranden i stedet for ud i Vesterhavet. De mange revler og sandbanker ude i vandet udgør også en naturlig afgrænsning til det vilde Vesterhav. Området bugner af lækre svampe, bær og er du heldig også rav.  

Tversted

Fortsæt ca 10 kilometer østpå og I finder Tversted - en fredfyldt ferieby med store sommerhusområder og en de bedste badestrande. Tversted er kendt for sit blå ishus, der ligger ikke mere end 50 meter fra stranden. Derfor er ishuset godt besøgt om sommeren, hvor det er fantastisk at købe en kæmpe isvaffel og begive sig ned til vandet og se en af Vesterhavets flotte solnedgange. Det er også muligt at købe en hotdog, så ishuset kan også besøges i løbet af dagen, til frokost, til en snack eller bare noget koldt at drikke. I Tversted findes der også flere lækre spisesteder såsom De To Stuer og Café Fisk, der byder på den lækreste fiskebuffet for hele familien. Der er året rundt gode muligheder for at gøre et godt loppefund, da der findes adskillige genbrugsbutikker, der er fulde af gode køb. 

Tornby Strand

Syd for Hirtshals ligger Tornby Strand, som med sine sommerhuse, sit hvide sand og klitterne beklædt med marehalm føles som indbegrebet af ferie i Danmark. Lokale og turister ynder at besøge den ca 10 kilometer lange strand, da den indbyder til fantastiske naturoplevelser både i regn, rusk og sol. Tornby Strand er til de naturglade turister, der drømmer om at leve i symbiose med naturen, og som ønsker en stille ferie uden for meget larm og fart på. En ferie her tager dig tilbage til naturen og efterlader dig med store indtryk og en indre ro, der kan mærkes længe efter feriens afslutning. 

Naturen 

På begge sider af Hirtshals strækker store klitplantager sig, så langt øjet rækker. Her findes afmærkede ruter af forskellige længder, men også masser af små stier hvor du selv kan gå på opdagelse i skovene. En vandretur i skovene er en vandretur i den særprægede natur, som istiden har skabt. I både øst- og sydgående retninger er der anlagt nationale cykelstier, som går direkte gennem henholdsvis Tornby Klitplantage og Lilleheden/Uggerby Klitplantage.

Hele området omkring Hirtshals ligger med direkte adgang ned til Vesterhavet, der giver sine besøgende uendeligt mange naturoplevelser på alle tider af året. Vesterhavet er hjem for nogle af Danmarks bedste badestrande, men huser også en bred vifte af dyreliv og forunderlige plantevækster. Alt i alt byder området omkring Hirtshals på natur og oplevelser, der med garanti vil glæde både store og små i familien, og der er nem adgang til fx Grenen i Skagen, der også er en af naturens helt store oplevelser. 

 
 
 

I Hirtshals smelter by og havn sammen

Havnen og byen i Hirtshals er i løbet af årene blevet forbundet mere og mere - især ved opførelsen af monumentet Trappen og med anlæggelsen af Den Grønne Plads. Trappen er et smukt monument, der fysisk forbinder byen med havnen ved hjælp af en bred stentrappe, der leder lokale og turister fra byen og dets mange spisesteder ned til havnens mange skibe og måger. Trappen bliver også benyttet som solnedgangssted, da der er den mest fantastiske udsigt udover byen. Vesthavnen er vært for mange store events, såsom Naturmødet og musik under trappen, og lokker derfor naturligt flere mennesker til den livlige og pulserende havn. Hvis man bliver i byen, byder de mange hyggelige caféer og butikker indenfor til shopping og lækker mad, der gør ganen glad. 

Historiens vingesus

Hirtshals rummer historien om dansk fiskeri, og byens havn er Danmarks største. Benyt jer af muligheden for at nyde friskfangede fisk, oplev den livlige atmosfære og deltag i det charmerende byliv der begynder helt nede ved havnefronten. Bunkermuseet, Nordsøen Oceanariet og mange andre seværdigheder fortæller om byens- og områdets historie, og inviterer den besøgende indenfor til at dykke dybere ned i historien og virkelig mærke den tæt på. Byens smukke vartegn, Hirtshals Fyr på toppen af Stenbjerg, er klart et besøg værd, og er en perfekt udkigspost til Bunkermuseet, klitplantagen, Vesterhavet og de spektakulære solnedgange, som Vestkysten og Hirtshals By byder på. 

FAQ: Spørgsmål og svar om Hirtshals

Hvilke seværdigheder er der i Hirtshals?

I og omkring Hirtshals kan man bl.a. besøge Nordsøen Oceanarium, Bunkermuseet, den smukke natur, Børglum Kloster og meget andet.

Hvor ligger Hirtshals?

Hirtshals er beliggende i Vendsyssel i Region Nordjylland og hører til i Hjørring Kommune. Byen har 5.733 indbyggere.

Hvor langt er der fra Hirtshals til Aalborg?

Der er ca. 69 kilometer fra Hirtshals til Aalborg. Turen tager 46 minutter i bil.

Hvor langt er der fra Hirtshals til København?

Der er 483 kilometer fra Hirtshals til København. Turen tager 4 timer og 51 minutter i bil.

Hvor langt er der fra Hirtshals til Skagen?

Der er 49 kilometer fra Hirtshals til Skagen. Det tager 42 minutter at køre turen i bil.

Hvor langt er det fra Hirtshals til Legoland?

Der er 273 kilometer fra Hirtshals til Legoland. Det tager ca. 2 timer og 45 minutter.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld