Søg  

Ferie med hund i nordjyske naturskønne omgivelser

For mange familier er den bedste ferie, en hvor alle kan være med, også hunden. Vi ved, at hundeejere kun nødigt vil tage på ferie uden hunden. Af denne årsag findes der hos feriehuse.dk et stort udvalg af sommerhuse, hvor det er tilladt at have hunde med. Hos os er alle gæster, tobenede såvel som firbenede, hjerteligst velkommen.

Book et feriehus hvor hunden er velkommen

Tag i sommerhus med hund

Toppen af Danmark har et stort udvalg af dyrevenlige feriehuse og boliger. De fleste af disse har hurtig og nem adgang til Vesterhavet og Østersøen, og flere huse har ovenikøbet spabad og wellness-område. 

I Nordjylland er der mange muligheder for at være aktiv med hunden og komme ud og nyde den varierede og afvekslende natur. Mellem strandbesøg, lange gåture, et besøg i den lokale hundeskov og badeudflugter til stranden, står en ting fast; jeres hund og resten af familien kommer ikke til at kede sig under opholdet i Nordjylland. Hos os har du mulighed for at booke et sommerhus direkte ved stranden.

Hundeskove

Har du taget hunden med på ferie, kan vi varmt anbefale en udflugt til af de mange hundeskove i Nordjylland. Her kan din hund få lov til at løbe frit og lege med de andre hunde i skoven. Hundeskove er indhegnede skovområder, hvor hunde kan få lov til at løbe uden snor uden at forstyrre resten af skovens dyreliv. 

På følgende link findes der en oversigt over samtlige hundeskove i Nordjylland. Vær opmærksom på at det KUN er i hundeskoven, der ikke skal bruges snor. Alle andre steder er du forpligtet til at føre hunden i snor.

Strandferie med hunden

Hos feriehuse.dk har vi et stort udvalg af feriehuse direkte ved stranden, hvor hunden er mere end velkommen.

Når du og din hund har lejet et feriehus ved stranden, har I garanteret også planer om at gå ture på stranden eller bade i havet. Hvis det er tilfældet, er der visse ting, I skal tage højde for. I tidsrummet mellem den første april til og med slutningen af september, er I forpligtet til at have hunden i snor, når I går tur på stranden. Som hundeejer er det også en god ide at undgå stranden med blå flag, i og med at reglerne på disse strande forbyder hunde. Hold derfor øje med strande med hvide flag, eller såkaldte badevandsflag, fordi ud over at have udmærket badevand og sikkerhed er det også tilladt at have hunden i snor. 

Som udgangspunkt er det tilladt at have hunde med på de nordjyske strande. Dog er der enkelte tilfælde, hvor dette ikke er gældende.

Uden snor på stranden

I sommermånederne skal man have hunden i snor, men fra den 1. oktober til og med den 31. marts gælder der andre regler. I denne periode er det tilladt at lade hunden løbe frit på stranden, så længe den forbliver lydig uden snor. Her gælder samme regler som i hundeskoven, og som hundeejer er det din pligt at have kontrol over hunden. Som hundeejer er det dig, der bærer det fulde ansvar for din hund. På nogle få strande er hunde helt forbudt. Derfor er det altid vigtigt at være opmærksom på skiltningen.

Guide til en tur i sommerhus med dyr

Vi opfordrer til, at der udvises hensyn til lejemålet, samt at man er opmærksom på, hvor ens husdyr opholder sig og færdes i huset samt på grunden udenfor. Man kan selvfølgelig risikere uheld og skader. Det er bare vigtigt at indrapportere dem, hvis de opstår. Du skal som minimumskrav have tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring.

At husejeren har sagt ja til at udleje sit sommerhus med ”husdyr tilladt”, er et spørgsmål om tillid til, at du som lejer tager hensyn til deres ejendom og inventar. 

Vi henstiller derfor til følgende bestemmelser for at medbringe eget husdyr i sommerhus:

  • Du må maksimalt medbringe det tilladte antal husdyr i det hus, som er lejet. Dette er noteret ved hvert enkelt hus.
  • Der opkræves et tillæg for husdyr på 140,00 DKK.
  • Det er dit ansvar at sørge for, at husdyret ikke generer naboer eller de øvrige omgivelser.
  • Som lejer har du pligt til at efterlade ferieboligen samt udendørsarealerne i rengjort stand. Dvs. at ekskrementer skal fjernes fra grunden og gravede huller dækkes til. Dette gør sig også gældende, når du har bestilt en slutrengøring.
  • Husdyr må ikke opholde sig og færdes i møblerne -  dvs. senge, sofaer, stole m.v.
  • Såfremt der efter lejemålets ophør er konstateret utøj (lopper etc.), vil du som lejer blive pålagt omkostningerne i forbindelse med en rensning af huset.
  • Som lejer vil du blive pålagt omkostninger for evt. skader på feriehuset.
  • Lad aldrig husdyr sidde alene i en parkeret bil. Sol og skygge flytter sig, og der bliver hurtigt meget varmt i bilen.
  • Hunde må ikke efterlades alene i huset.
  • Husk at i de huse, hvor det er tilladt at medbringe husdyr, må dyrene under ingen omstændigheder opholde sig i pool afdelingen, ej heller i spa badet eller -rummet.

Læs mere i Den danske Hundelov som angiver klare retningslinjer for færden med hund samt de forpligtelser, der hviler på hundeejere. >> hundeloven

Inspiration til aktiviteter med hunden

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld