Søg  

På ferie med hunden

Endelig ferie, men ikke uden hunden, den er jo også del af familien.

For mange familier er den bedste ferie, en hvor alle kan være med, også hunden. Vi ved, at hundeejere kun nødigt vil tage på ferie uden hunden. Af denne årsag findes der hos feriehuse.dk et stort udvalg af sommerhuse, hvor det er tilladt at have hunde med. Hos os er alle gæster, tobenede såvel som firbenede, hjerteligst velkommen.

Ferie med hund

Tag hunden med i sommerhuset

Toppen af Danmark har et stort udvalg af dyrevenlige feriehuse og boliger. De fleste af disse har hurtig og nem adgang til Vesterhavet og Østersøen, og nogen har oven i købet spabad og wellness-område. Hos os har du et stort udvalg af sommerhuse i nærheden af Vesterhavet og Østersøen, hvor hunden også er meget velkommen.

I Nordjylland er der mange muligheder for at være aktiv med hunden og komme ud og nyde den varierede og afvekslende natur. Mellem strandbesøg, lange gåture, et besøg i den lokale hundeskov og badeudflugter til stranden, står en ting fast; jeres hund og resten af familien kommer ikke til at kede sig under opholdet i Nordjylland. Hos os har du mulighed for at booke et sommerhus direkte ved stranden.

Hundeskove

Har du taget hunden med på ferie, kan vi hjerteligst anbefale en udflugt til af de mange hundeskove i Nordjylland, her kan din hund få lov til at løbe frit, og lege med de andre hunde i skoven. Hundeskove er indhegnede skovområder, hvor hunde kan få lov til at løbe uden snor, uden at forstyrre resten af skovens dyreliv. Mens din hun løber og leger med de andre hunde, kan du få tiden til at gå med at underholde dig med de andre hundeejere.  

På følgende link, findes der en oversigt over samtlige hundeskove i Nordjylland. Vær opmærksom på at det KUN er i hundeskoven der ikke skal bruges snor, alle andre steder er du forpligtet til at føre hunden i snor.

Strandferie med hunden

Hos feriehuse.dk har vi et stort udvalg af feriehuse direkte ved stranden, hvor hunden også er velkommen.

Når du og din hund har lejet et feriehus ved stranden, har i garanteret også planer om at gå ture på stranden, eller bade i havet. Hvis ja, er der visse ting i skal tage højde for. I tidsrummet mellem den første april til og med slutningen af september, er du forpligtet til at have hunden i snor når I går tur på stranden. Som hundeejer er også en god ide at undgå de blåflagede strande, dersom reglerne på disse strande forbyder hunde. Hold derfor udkik efter strande med hvide flag, eller såkaldte badevandsflag, fordi ud over at have udmærket badevand og sikkerhed er det også tilladt at have hunden med i snor, klik her for mere information vedrørende strandflag, og her for at få et overblik over de forskellige badestrande.

Som udgangspunkt er det tilladt at have hunde med på de nordjyske strande, dog er der enkelte tilfælde hvor dette ikke er gældende.

Uden snor på stranden

I sommermånederne er det pligt at have hunden i snor, men fra den første oktober til og med den 31. marts gælder der andre regler. I dette tidsrum er det tilladt at lade hunden løbe frit på stranden, så længe den forbliver lydig trods manglende snor. Her gælder samme regler som i hundeskoven, og som hundeejer er det din pligt at have kontrol over hunden. Som hundeejer er det dig der bærer det fulde ansvar for din hund. På nogen få strande er hunde helt forbudt, derfor er det altid vigtigt at være opmærksom på skiltningen.

Guide til medbragte husdyr i sommerhus.

Vi opfordrer til, at der udvises hensyn til lejemålet samt at man er opmærksom på hvor ens husdyr opholder sig og færdes i huset samt på grunden uden for. Der vil kunne forekomme uheld og skader, men det er vigtigt at indrapporterer dem, hvis de opstår. Du skal som minimumskrav have tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring.

At husejeren har sagt ja til at udleje sit sommerhus med ”husdyr tilladt”, er et spørgsmål om tillid til, at du som lejer tager hensyn til deres ejendom og inventar. 

Vi henstiller derfor til disse bestemmelser for at medbringe eget husdyr i sommerhus:

  • Du må maksimalt medbringe det tilladte antal husdyr i det hus, som er lejet. Dette er noteret ved hvert enkelt hus.
  • Der opkræves et tillæg for husdyr på 140,00 DKK.
  • Det er dit ansvar at sørge for, at husdyret ikke generer naboer eller de øvrige omgivelser.
  • Som lejer har du pligt til at efterlade ferieboligen samt udendørsarealerne i rengjort stand. Dvs. ekskrementer skal fjernes fra grunden og gravede huller dækkes til. Dette gør sig også gældende, når du har bestilt en slutrengøring.
  • Husdyr må ikke opholde sig og færdes i møblerne -  dvs. senge, sofaer, stole m.v.
  • Såfremt der efter lejemålets ophør er konstateret utøj (lopper etc.), vil du som lejer blive pålagt omkostningerne i forbindelse med en rensning af huset.
  • Som lejer vil du blive pålagt omkostninger for evt. skader på feriehuset.
  • Lad aldrig husdyr sidde alene i en parkeret bil. Sol og skygge flytter sig, og der bliver hurtigt meget varmt i bilen.
  • Hunde må ikke efterlades alene i huset.
  • Husk at i de huse, hvor det er tilladt at medbringe husdyr, må dyrene under ingen omstændigheder opholde sig i pool afdelingen, ej heller i spa badet eller -rummet.

Læs mere i Den danske Hundelov som angiver klare retningslinjer for færden med hund samt de forpligtelser, der hviler på hundeejere. >> hundeloven

Inspiration til aktiviteter med Hunden

For mange familier er den bedste ferie en ferie, hvor familiens hund også er med. Hunden har naturligvis andre krav og ønsker til en god ferie, end dens mennesker, men det behøver ikke være noget problem. Det kræver højst lidt planlægning inden afrejse. Danskernes interesse for hunde er stor, og der er gode chancer for at falde i snak med andre hundeejere.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld