Søg  

Ferie med hund

Trænger din hund også til ferie? I mange af vores feriehuse er husdyr velkomne, så at din bedste ven kan komme med på eventyr. Så slipper hunden for at savne dig under tiden i pension – og du sparer den unødvendige udgift. Her i Toppen af Danmark findes flere hundeskove og strande hvor hunde rigtig kan boltre sig, og den skønne natur er perfekt for lange gåture.

Ferie med hund

Guide til medbragte husdyr i sommerhus.

Vi opfordre til, at der udvises hensyn til lejemålet, og at man er opmærksom på, hvor ens husdyr opholder sig og færdes i huset, samt på grunden uden for. Der vil kunne forekomme uheld og skader, men det er vigtigt at indrapporterer dem, hvis de opstår. Du skal som et minimumskrav have tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring.

At husejeren har sagt ja til at udleje sit sommerhus med ”husdyr tilladt”, er et spørgsmål om tillid til, at du som den ansvarlige, passer godt på og udviser respekt for deres ejendom og inventar. God pli og opførsel, det sikre at der for fremtiden også vil være husejer, der giver lov til, at der må medbringes hund og husdyr i deres sommerhus.

Bestemmelser for at medbringe sit husdyr i sommerhus:

  • Du må maksimalt medbringe det tilladte antal husdyr i det hus, du har lejet. Dette er noteret ved hvert enkelt hus.
  • Der opkræves et tillæg for husdyr 140,00 DKK.
  • Det er dit ansvar at sørge for, at husdyret ikke generer naboer eller de øvrige omgivelser.
  • Som lejer har du pligt til at efterlade ferieboligen samt udendørsarealerne i rengjort stand. Dvs. ekskrementer skal fjernes fra grunden og gravede huller dækkes til – også selv om du har bestilt en slutrengøring, skal du selv rengøre arealet uden om huset.
  • Husdyr må ikke opholde og færdes i møblerne, dvs. senge, sofaer, stole m.v.
  • Såfremt der efter lejemålets ophør er konstateret utøj (lopper etc.), vil du som lejer blive pålagt omkostningerne i forbindelse med en rensning af huset.
  • Som lejer vil du blive pålagt omkostninger for evt. skader på feriehuset.
  • Lad aldrig husdyr sidde alene i en parkeret bil. Sol og skygge flytter sig, og der bliver hurtigt meget varmt i bilen.
  • Hunde må ikke efterlades alene i huset.
  • Husk at i de huse, hvor det er tilladt at medbringe husdyr, må dyrene under ingen omstændigheder opholde sig i pool afdelingen, ej heller i spa badet eller -rummet.

Læs mere i Den danske Hundelov som angiver klare retningslinjer for færden med hund samt de forpligtelser, der hviler på hundeejere. >> hundeloven

For mange familier er den bedste ferie en ferie, hvor familiens hund også er med. Hunden har naturligvis andre krav og ønsker til en god ferie, end dens mennesker, men det behøver ikke være noget problem. Det kræver højst lidt planlægning inden afrejse. Danskernes interesse for hunde er stor, og der er gode chancer for at falde i snak med andre hundeejere.

Find mere inspiration til ferien i sommerhus, se alle vores feriehuse i Toppen af Danmark.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld