Kunst og unikt håndværk i Nordjylland

Kunst og unikt håndværk i Nordjylland. "Lysets Land" byder på mange forskellige oplevelser, men er specielt kendt for sin kunstneriske stemning, idet Nordjylland er et populært feriested for både kunstnere, kunsthåndværkere, skuespillere og komponister, samt har mange herboende kunsthåndværkere. Vejene igennem Nordjylland er tæt belagt med glaspustere, keramikere, smykkekunstnere, træskærer, billedkunstnere og gallerier, og alle steder er døren åben til et blik ind i det kreative univers.

Udvalgte sommerhuse velegnet til ferie med kunst og håndværk på programmet

Kunsthåndværkerne skaber af naturens materialer, smukke former og farver

De lader sig inspirere af de grundmaterialer de finder i egnens unikke lys og den omkringliggende natur, der til tider byder på vilde kræfter.

Keramik

Keramik er blevet trendy som aldrig før, og der åbner nye keramik butikker med hippe indretningsting, og på gallerier landet over udstilles der mere og mere keramik. I dag er keramik blevet meget mere end de gamle velkendte tekander og krus i blå eller brune farver. Nu er variationen i udbuddet blevet bredere, og man kan få alt fra brugsting til unika-emner i det stilrene til det mere "skæve" udtryk, alt efter smag og behag. På denne side finder du en guide over kunsthåndværkere i Nordjylland.

Glaspuster og glaskunst

Skønt glas er blevet fremstillet siden 2000 f.Kr., ophører det ikke med at fascinere. Det være sig teknikken for udøveren eller udtrykket for beskueren. Det er ulejligheden værd at besøge et eller flere af Nordjyllands glasværksteder. Hvert værksted har deres egen stil med deres egne fortolkninger af de gamle såvel som nyere teknikker. Så kig forbi og bliv fascineret.

Smykkekunst 

Sølv, guld, kobber, messing og rav er de foretrukne materialer. Ofte arbejdes der med at forfine metallernes udtryk. Hos andre lægges der større vægt på at lade metallernes sjæl komme til udtryk ved at bevare en råhed i smykkernes færdige design. Naturens smukke råhed omsættes til spændende smykker i pagt med de bedste danske håndværkstraditioner. Se en list her over kunsthåndværkere og smykkekunstnere.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld