Bunker langs med kysten

Langs den nordjyske danske vest- og østkyst er der fyldt med historiske spor fra 2. verdenskrig. Som årene er gået, er de store tyske Betonbunkere blevet skyllet frem fra deres skjul dybt i sandet, og en stor del ligger nu synligt på stranden. Desuden finder der en del bunkere gemt i plantage og skovområder langs med kysten.

Udvalgte sommerhuse i nærheden af historiske monumenter

Bunker langs den Nordjyske kyst

Langs den nordjyske kyst kan man opleve en enestående natur, dog kan man ikke undgå at støde på en af de talrige bunker fra anden verdenskrig, der den dag i dag står som mindesmærke på Danmarks besættelse fra 1940 til 1945.

Bunker ved Frederikshavn – Bangsbo Fort

Allerede i 1940 opførte den tyske besættelsesmagt et stort kystbatteri og luftværnsbatteri på den 82 meter høje Pikkerbakke. Senere blev de to batterier udbygget med radarstation og kommunikationsenheder. I dag er store dele af befæstningen tilgængelige som Bangsbo Fort Bunkermuseum. Tre af kystbatteriets originale 150 mm kanoner er bevaret, og stadig på deres oprindelige plads i bunkeren.

Læs mere her.

Bunker i Bunken Klitplantage

I året 1944 etablerede den tyske besættelsesmagt en række små kystbatterier med lette betonkonstruktioner for at lukke hullerne mellem de stærkt befæstede punkter. Et af disse batterier blev gemt godt blandt klitter og fyrretræer i plantagen. I dag kan man finde de fleste af 13 bunkere, og tydeligt se, hvordan de er tilpasset naturen. Når man besøger området i dag, kan man svært forestille sig, at der engang boede 110 tyske soldater her.

Bunker ved Skagen – Vippefyret

I nærheden af Skagen, mellem Det Grå Fyr og Vippefyret, lå der under anden verdenskrig et stort Kystbatteri med fire 120 mm kanoner i hver sin bunker, såvel som et stort antal bunkere til mandskab, ammunition og teknik. Den dag i dag, har havet skyllet så meget af sandet væk, at halvdelen af bunkerne ligger midt på stranden. Centralt på stranden findes også den store toetagers ildlederbunker, som styrede de fire kanoner.

Læs mere her.

Når du er på ferie i Nordjylland, kan vi anbefale at tage på opdagelse langs med kysten, om det så er naturen eller områdets historie du vil nyde, spiller ingen rolle da de går hånd i hånd. En ting står klart, når du booker et hus ved stranden hos feriehuse.dk, venter dig utallige oplevelser i toppen af Danmark.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld