Museer og slotte i Nordjylland

Er man bidt af historien, interesseret i kultur og historie, voksne som børn, findes der næsten uendelige muligheder i Toppen af Danmark. Besøg de mange museer og slotte i Nordjylland og mærk historiens vingesus og hør de fascinerende historier om konger, spøgelser, krigshelte og adelsmænd eller om hvordan almindelige mennesker levede i tidligere tider. Børglum Kloster, Voergaard Slot, Sæbygaard Slot, Bangsbo Museum og mange flere er alle et besøg værd.

Book din ferie!
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Børglum Koster

Historisk centrum i Vendsyssel med imponerende domkirke. Først kongsgård, senere bispesæde og kloster. I 2011 dannede klosteret rammen om TV2's julekalender "Ludvig og julemanden" og man kan nu besøge Julemandens værksted på Klosteret. Desuden adgang til: 3000 m2 historiske og kunstneriske udstillinger i 3 etager, legetøjsmuseum og urtehave.

Børglum Kloster

Skagens Museer

Èt museum – tre besøgsadresser. I slutningen af 2014 fusionerede Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus, under det fælles navn Skagens Kunstmuseer.
Læs mere om Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus.

Læs mere

Sæbygaard slot

Sæbygaard slot er det ene af de to slotte der er åbne for publikumsbesøg. De smukke og prægtige bygningsværker med spændende bygningsdetaljer er arkitektoniske perler, hvis skønhed, man helt må forbløffes over, men herudover byder slottene på ekstra oplevelser indenfor... Voergård Slot er Vendsyssels betydeligste slot og en af Danmarks smukkeste renæssancebygninger, absolut et besøg værdigt. 

Sæbygaardslot