Søg  
SØG SOMMERHUS

Sommerhuse og ferieboliger i Skagen

Skagen og omegn er et af de mest velbesøgte danske ferieområder. Kaster man blikket på området omkring Danmarks yderligste spids, er det slet ikke så overraskende. Her vil man opleve en perlerække af ikoniske attraktioner og unikke naturoplevelser, der gør det til en helt fantastisk feriedestination.

Skagen har det hele, og hos Toppen af Danmark kan du leje sommerhuse og ferieboliger i Skagen og omegn, så du kan udforske områdets mange muligheder. 

Feriehusudlejning i Skagen


Feriehuse i Skagen

Lige så snart feriedestinationen er blevet besluttet, skal det næste store valg træffes. Hvor og hvordan skal I bo? Hvis ferien går til Skagen og omegn, er der stort set frit valg, da områdets boliger er så alsidige i form af størrelse, beliggenhed og type. Er I tiltrukket af de klassiske gulkalkede huse og byferie, eller drømmer I om en sommerhusferie ved det vilde Vesterhav eller Kattegats blide brus? Hos Toppen af Danmark finder du hundredvis af sommerhuse og ferieboliger i Skagen og omegn, der med garanti kan opfylde jeres behov. Uanset hvad I vælger, vil der højest være en kort køretur rundt til alle de mange by- og naturoplevelser, der ligger og venter på Danmarks spids. 


Strande i Nordjylland

Den nordligste del af Danmark er velsignet med kilometervis af smukke sandstrande. Alle strandene har det Blå Flag, som garanterer en høj standard inden for miljø, sikkerhed og vandkvalitet. Der er dog stor forskel på, om man springer i det brusende Vesterhav på vestkysten, eller om man foretrækker Kattegat på den roligere østkyst. Hvis I er en børnefamilie, vil et feriehus eller sommerhus på østkysten egne sig bedre til badning og vandaktiviteter for børnene. Her ligger den lille landsby Hulsig midt i et stille og naturskønt område. Stranden ved Hulsig ligger ud til det skønne Kattegat, og her har man en bilfri og meget familievenlig strand, hvor der er dejlig trygt for legende børn. Vestkystens brus er derimod glimrende forhold til vandsport som kite- og windsurfing. Uanset om du er rutineret eller nybegynder, er der gode muligheder for at prøve kræfter med bølgerne. 

Naturoplevelser omkring Skagen

Grenen og Det Grå Fyr

Råbjerg Mile

Sandormen

Solnedgang i Skagen

Autentiske fiskerihavne

Langs Danmarks spids danner de aktive fiskerihavne ramme for mågeskrig, autentiske fiskekuttere og erfarne fiskere. Kører man de cirka 20 kilometer syd for Skagen, ankommer man til Ålbæk. Stedet var oprindeligt et fiskerleje, men har udviklet sig til en by med 1.600 indbyggere og en hyggelig fiskeri- og lystbådshavn samt et værft. Området ånder af liv, og som besøgende kan du følge med på tæt hold, når fiskekutterne vender hjem fra Ålbæk Bugt med friske fisk og skaldyr, eller når bådene bliver restaureret på land. I Skagen er der også rig mulighed for at nyde en levende fisk, da byen både har en populær lystbådehavn og Danmarks største fiskerihavn, hvor erhvervsfiskeriet hvert år trækker omkring 200.000 tons fisk i land. En fjerdedel af al fiskeriet i Danmark foregår i Skagen, hvilket byens sultne gæster kan nyde godt af.


Prisbelønnede restauranter i Skagen

På ferien må man gerne forkæle sig selv, og for mange feriegæster er måltiderne meget vigtige. I Skagen spænder udvalget bredt fra de små, hyggelige spisesteder til gastronomisk verdensklasse, der får smagsløgene til at slå kolbøtter. Udvalget er stort, så det kan være nødvendigt med et overblik over spisesteder i Skagen og omegn for at overskue alle de lækre muligheder. Blandt de mest populære spisesteder kan man nævne Brøndums Hotel, der gennem hele sin fascinerende historie har haft maden som et centralt omdrejningspunkt. Menukortet er en blanding af traditioner og kreativ brug af sæsonens råvarer. Ønsker man en madoplevelse i særklasse, er Ruths Gourmet i Ruths Hotel et oplagt valg. Her får du en gennemført kulinarisk oplevelse med franske retter til både frokost og aften i stilfulde omgivelser.


Skagens fantastiske arkitektur

Skagen er Danmarks nordligste by og et turistmål, der tiltrækker tusindvis af turister hvert år. Byen er især kendt for sin unikke arkitektur i form af de fotogene skagensgule huse med røde tegltag og hvide "blonder". Ifølge Skagboerne skal årsagen til skagenshusenes karakteristiske udseende findes i en blanding af funktionalitet og æstetik, da det længe har været en vestjysk tradition at fuge teglstenene udefra for at beskytte dem mod vind og vejr. I Skagen valgte man derudover at hvidte kanterne som en pyntende afslutning på det årlige vedligeholdelsesarbejde - en skik der er videreført helt frem til i dag. I Skagen finder man også andre interessante bygninger, der bevidner om byens spændende historie. Eksempelvis kan man gå på opdagelse i kunstnerhjemmene for malere og billedkunstnere som Holger Drachmann, Michael Ancher og P.S. Krøyer, der fandt inspiration i Skagens smukke natur.


Områdets historiske vartegn

Nostalgi og romantik er tæt forbundet til Skagens mange attraktioner, der ofte dateres tilbage til en svunden tid. I og omkring Skagen kan man således tage på en mindre tidsrejse rundt blandt de historiske vartegn, der afspejler byens interessante fortid. I udkanten af byen finder man eksempelvis Vippefyret, der er en tro kopi af Danmarks ældste vippefyr fra 1627, og som stadig tages i brug til Skt. Hans den dag i dag. Bevæger man sig længere sydpå, finder man Den Tilsandede Kirke, der ligger i klitplantagen få kilometer fra Skagen by. Den konstante sandflugt begravede kirken i slutningen af 1700-tallet, og i dag fremstår den som et helt monument midt i skoven, hvor der engang var klitter og sand. Kun det knejsende kirketårn står tilbage, og betager alle, der kommer ud af skovbrynet for at betragte den gamle kirke.

Bylivet omkring Skagen

Skagen Havn

Pakhuset

Den Tilsandede Kirke

Vippefyret

Gule skagenshuse med røde teglsten

Ålbæk Havn

Gastronomi i Skagen

Grenen - Hvor Vesterhavet og Kattegat mødes

Grenen er navnet på Danmarks yderste spids, og helt klart er en oplevelse, man ikke må gå glip af, hvis man holder sin ferie i eller omkring Skagen. Det er fascinerende at stå, hvor Danmark slutter, og hvor Vesterhavet og Kattegat mødes i et brus af vand og vind, men pas på - Den meget stærke strøm gør det streng forbudt at bade her. Grenen formes af de skarpe vestenvinde, der konstant skubber sand frem i nordøstlig retning mod Sverige. Det betyder, at Grenen vokser cirka 10 meter hvert år. Man kan kun køre op til Grenens P-plads, og hvis ikke man tager den flotte tur til spidsen til fods, kan man springe på Sandormen, som har transporteret turister siden slutningen af 1940'erne. Hvis du derimod har stærke ben, kan du overveje at bevæge dig 210 meter op ad trappen til Det Grå Fyr, Danmarks næsthøjeste fyr, hvor du får en fantastiske udsigt ud over hele Skagens Gren. 


Råbjerg Miles bevægende natursceneri

Danmarks største vandreklit hedder Råbjerg Mile, og er blot endnu en af de mange danmarksrekorder med hjemstavn omkring Skagen. For både børn og voksne er det en helt speciel oplevelse at vandre i klitten, der i kraft af sin størrelse og sit sceneri giver den besøgende en fornemmelse af at befinde sig midt i et øde ørkenlandskab. Vores sommerhuse i Kandestederne ligger meget tæt på Råbjerg Mile i et lille område bestående af cirka 500 feriehuse, der ligger tæt på vestkystens brede strande men behageligt i læ for vestenvinden bag de høje klitter. Ligesom Grenen bevæger sandet fra Råbjerg Mile sig i nordøstlig retning, og hvert år rykker den sig omkring 15 meter. Spoler man tiden 200 år frem, vil den utrættelige sandflugt dække Hovedvejen til Skagen fuldstændig i sand og derved lide præcis samme skæbne som Den Tilsandede Kirke mødte i slutningen af 1700-tallet.


Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via formularen nedenfor og modtag:

Eksklusive tilbud ● Inspiration til din næste ferie ● Nyheder før alle andre og meget mere


Tilmeld